04. 02. 2023 - 15:05
TOTALNI HAOS U NBA KAKAV NIJE VIĐEN: Sijevale pesnice, poslije...
907
Shares
TOTALNI HAOS U NBA KAKAV NIJE VIĐEN: Sijevale pesnice, poslije tuče isključena petorica košarkaša

SAD

TOTALNI HAOS U NBA KAKAV NIJE VIĐEN: Sijevale pesnice, poslije tuče isključena petorica košarkaša

04. 02. 2023 - 15:05
0
Shares

U noćas odigranoj NBA utakmici između Minesote i Orlanda  konačnih 127:120 za Orlando je nešto po čemu će se susret najmanje pamtiti. Naime, nakon jednog promašenog pokušaja za tri poena Ostin Rivers (Austin) okrenuo se prema klupi za rezerve Magica i dobacio nešto, a epilog je bio pravi haos na parketu i velika tučnjava igrača.

Petorica igrača isključena su nakon tučnjave koja je započela pred klupom Orlanda krajem treće četvrtine. Plej Minesote Rivers i centar Orland Mo Bamba bili su prvi uključeni igrači, a to se prelilo na nekoliko drugih sudionika.

Rivers, Džejden Mkedanijels (Jaden McDaniels) i Tauren Prins (Taurean Prince) izbačeni su iz Minesote, a Dželen Sags (Jalen Suggs) je izbačen zajedno s Bambom za Orlando.

Rivers je rekao da se obratio Bambi u vezi s njegovim komentarima.

- Ovo nije neki cool trenutak za mene. Osjećam se posramljeno. Ja sam najstariji u timu. Smatram se vođom, odnosno jednim od vođa. Bila je to čudna utakmica i mislim da to nije nimalo pomoglo. Ne osjećam se dobro zbog toga - rekao je Rivers nakon utakmice.

Tučnjava je počela s Riversom tačno ispred klupe Orlanda dok je igra bila u toku. Bamba je ušao s klupe, a Rivers ga je udario. Onda su se uključili i ostali.

NBA je u petak najavila kazne sudionicima posljednjih sramotnih scena s parketa, igračima Memfisa i Klivlenda, a sada sigurno slijede kazne i za vinovnike novog incidenta.

Učitaj još novosti