05. 02. 2023 - 12:25
Mike Tyson po prvi put oči u oči s čovjekom koji ga je...
907
Shares
Mike Tyson po prvi put oči u oči s čovjekom koji ga je opljačkao: Ruka na ramenu probudila je zvijer

Mike Tyson po prvi put oči u oči s čovjekom koji ga je opljačkao: Ruka na ramenu probudila je zvijer

05. 02. 2023 - 12:25
0
Shares

Čuveni promotor Don King (91) nekada je vladao svijetom boksa, a poznat je i kao čovjek koji je ispred nosa Mikeu Tysonu ukrao najmanje 100 miliona dolara jer mu je ovaj vjerovao kao nikom nikad u životu.

Don King je obilježio karijeru Mikea Tysona. Vodio je njegovu karijeru od samog početka i zaradio je stotine miliona dolara.

Nije mu to bilo dovoljno. Iskoristio je povjerenje Iron Mikea i navodno mu je ukrao milione dolara na razne načine.

Tyson je tužio Kinga 1998. godine. Tražio je 100 miliona dolara odštete jer je vjerovao da mu je barem toliko uspio ukrasti ispred očiju, a šest godina kasnije donijeta je odluka da se Mikeu isplati 14 miliona dolara.

Nekadašnji saradnici se godinama nakon toga nisu vidjeli. U istoj prostoriji su se po prvi put našli 2018. godine i Tyson je potpuno izgubio živce kada mu je King stavio ruku na rame.

Iron Mike je potom odlučio da ga pospe vodom. Kamere su naravno sve snimile, a Tyson se pokajao zbog onog što je napravio.
"Ponio sam se nezrelo. Nisam to trebao napraviti", rekao je Tyson i nastavlja priču:

"Ali, dodirnuo me. Potapšao me po ramenu. To je nešto što vam ne mogu objasniti. Pričao je kao da mi je prijatelj, a to je s*anje. Nisam to trebao napraviti, sve sam odavno pustio kraju.

Ali, stvarno me iznervirao", istakao je Mike Tyson.

Interesantno je svakako da je Tyson prije nego što mu je Don King isplatio 14 miliona dolara uspio nasred autoputa u Miamiju zaskočiti slavnog promotora.

U limuzini je nastao haos. Mike je udario Kinga, ali se ovaj uspio izvući, pa je Tyson ostao nasred puta potpuno bijesan.

"Sav taj bijes je izašao iz mene i udario sam ga u je*enu glavu", otkrio je Tyson. Kinga je spasio vozač koji je uspio prevariti Mikea, pa su se odvezli dalje bez Mikea koji je ostao nasred puta.

Don King će bez obzira na sve ono što je napravio ostati zauvijek dio života legendarnog boksera, ali nema dileme da Tyson ni dan danas ne bi volio da ga sretne.

Učitaj još novosti