03. 02. 2023 - 14:26
Najveći je hit Premiershipa, igra za najbogatije, a svaki meč...
907
Shares
Najveći je hit Premiershipa, igra za najbogatije, a svaki meč lijepi iste oronule kopačke

Najveći je hit Premiershipa, igra za najbogatije, a svaki meč lijepi iste oronule kopačke

03. 02. 2023 - 14:26
0
Shares

Nogometaši često dolaze u centar pažnje zbog svojih neobičnih rituala, a autor jedne od najnovijih je paragvajski nogometaš Miguel Almiron.

Ovaj ofanzivni veznjak Newcastlea igra sezonu života i vjerovatno je najveći hit Premier lige. Pravo niotkud, Eddie Howe mu je ukazao povjerenje i Almiron je u ovoj sezoni izjednačio učinak iz svih prethodnih u dresu Newcastlea zajedno.

No, Almiron vjeruje kako njegove igre ne bi bile takve ukoliko bi promijenio "sretne" kopačke koje su oronule i gotovo potpuno uništene.

Paragvajac je postigao gol u oktobru za pobjedu protiv Tottenhama. U toj utakmici su njegove kopačke ozbiljno oštećene, no ne želi ih zamijeniti.

Zahvaljujući Neilu Stokeru, čovjeku koji je zadužen za opremu igrača Newcastlea, Almiron i dalje nosi svoje sretne kopačke koje idu na "tretman" uoči svake utakmice.

screenshot-24

Paragvajski reprezentativac nada se kako će kopačke "izdržati" do kraja sezone, a onda će ih potpisati i pokloniti Stokeru, kao znak zahvalnosti za održavanje.

"Moje sretne kopačke otvorene su poput sendviča. Rekao sam Neilu da mora nešto učiniti jer sam ponovo zabio gol u njima. On je genij. Nekako ih zalijepi kako bi još uvijek bile jake. Samo se nadam da će izdržati cijelu sezonu, a onda ću ih potpisati i dati mu ih kao poklon", rekao je Almiron za FourFourTwo.

Almiron je ove sezone postigao devet golova i jednu asistenciju u Premier ligi te je sa svojim klubom na trećem mjestu, odmah iza Arsenala i Manchester Cityja. Također, sa Svrakama je došao i do finala Liga kupa.

Učitaj još novosti