03. 02. 2023 - 13:31
Mikaela Shiffrin objavila najintimniju i najbolniju...
907
Shares
Mikaela Shiffrin objavila najintimniju i najbolniju fotografiju, mnogi su bez komentara

Mikaela Shiffrin objavila najintimniju i najbolniju fotografiju, mnogi su bez komentara

03. 02. 2023 - 13:31
0
Shares

Jedna od najboljih skijašica u historiji nastavlja da dominira, a sada se sprema za Svjetsko prvenstvo koje se održava svake dvije godine u Francuskoj.

Očekuje se da će se Shiffrin utrkivati najmanje četiri puta, počevši s kombinacijom koja je na programu u ponedjeljak.

Shiffrin ima vodećih 11 pobjeda u Svjetskom kupu u 23 starta ove sezone, što je njen najbolji rezultat od rekordnih 17 pobjeda u sezoni 2018/19, ali svjetska prvenstva se ne računaju u Svjetski kup.

Amerikanka je bila uspješnija na svjetskim nego na Olimpijskim igrama, pa čak i na Svjetskom kupu. Ima 11 medalja u 13 utrka svjetskih prvenstava od svog debija 2013., uključujući i pobjedničko postolje u svakoj od svojih zadnjih 10 utrka.

Svjetsko prvenstvo održava se tačno godinu dana nakon što je Shiffrin ispustila medalje u svim svojim olimpijskim utrkama.

"Ako sam išta naučila prošle godine, to je da ovi veliki događaji, mogu biti nevjerovatni, a mogu biti i užasni, i da ćete preživjeti bez obzira na sve", rekla je nakon svog posljednjeg Svjetskog prvenstva prošle nedjelje.

Sliku pogledajte OVDJE.

Shiffrin je prva na svijetu ove sezone u veleslalomu. Ovogodišnja kombinacija sastoji se od jedne vožnje super-G-a u kombinaciji s jednom vožnjom slaloma (umjesto jednog spusta i jednog slaloma), što također predstavlja njenu snagu. Osvojila je taj događaj, s tim formatom, na posljednjem svjetskom prvenstvu 2021. Kombinacija se ne takmiči na Svjetskom kupu, pa je teže projicirati favorite.

Shiffrin je također kandidat za medalju u super-G-u (8. februara) unatoč tome što je startala na samo dva od pet super-G-ova Svjetskog kupa ove sezone (osvojivši jedan od njih). Ne planira se voziti u spustu (11. februara) koji često preskače na Svjetskom kupu.

Ne očekuje je ni za pojedinačnu paralelu (15. februara), disciplinu u kojoj se nije utrkivala tri godine, djelomično zbog opterećenja koja joj stavlja na leđa jer je format nekoliko vožnji za osvajače medalja.

Ipak, pomalo tužna ide na Svjetsko prvenstvo u Meribelu. Prva dama alpskog skijanja se pred veliko takmičenje sjetila oca koji je preminuo prije tri godine.

Njen otac Jeff Shiffrin doživio je nesreću dok je radio na krovu. Mikaela je potom odmah napustila karavanu bijelog cirkusa i otišla u Denver, gdje je provela nekoliko trenutaka sa svojim ocem na samrti. Na 3. godišnjicu njegove smrti podijelila je i najintimniju fotografiju na kojoj posljednji put grli svog voljenog oca...


Dobila je brojne poruke podrške, a sjećanje na oca može joj biti samo dodatni motiv pred naredne utrke u kojima će svakako biti glavna favoritkinja za zlato.

 

Sportsport.ba

Učitaj još novosti