02. 02. 2023 - 08:26
SVE SE POKLOPILO Nakon rezultata karijere priznala istinu i...
907
Shares
SVE SE POKLOPILO Nakon rezultata karijere priznala istinu i prozvala zaručnika:

SVE SE POKLOPILO Nakon rezultata karijere priznala istinu i prozvala zaručnika: "Ti si kriv..."

02. 02. 2023 - 08:26
0
Shares

Bjeloruska teniserka 24-godišnja Aryna Sabalenka nije mogla zamisliti bolji početak 2023. godine. Osvojila je prvi Grand slam sezone, Australian Open. Sabalenka je krajem januara u finalu bila bolja sa 1:2 od Elene Rybakine.

Ipak nakon finala u centar pažnje dovela je svog zaručnika.

Riječ je o bjeloruskom hokejašu iskusnom Konstantinu Kolstovu koji je 17 godina stariji od Aryne, a iza sebe ima čak 20 godina profesionalne NHL karijere u najjačoj ligi svijeta.

Sabalenka nije krila da je upravo podrška zaručnika bila glavna u njenom pohodu na Australian open.

"Ti si kriv za sve. Ti si kriv što se osjećam lijepo, sretno, zaljubljeno. Ti si poenta mog života. Da nije bilo tebe, ne bi bilo i mojih sjajnih rezultata", rekla je Sabalenka i dodala:

"Najljepši dan u mom životu je bio kada sam tebe upoznala. Ali nema sada poljubaca, kada se trenira moramo biti ozbiljni", poručila je vidno sretna i raspoložena Sabalenka.

Na pitanje kako bi prokomentarisala činjenicu da je na isti dan osvojila Grand slam, kada je i njen zaručnik debitovao u NHL, Aryna je imala kratak odgovor.

"Sudbina. Vjerujte mi, sudbina je čudo", rekla je Sabalenka.

Kostlov je debitovao u NHL-u 28. januara 2003. godine, a Sabalenka je 28. januara 2023. godine osvojila Grand slam titulu.

Priznala je da je imala i teških perioda na početku karijere, pomalo teška i bolna istina je iza nje.

"Dođu ljudi traže autogram. Kontam, što to rade, pa ja sam niko i ništa, nisam napravila nikakav rezultat", priznala je Sabalenka.

Ali nakon što je upoznala Konstantina nije imala više problema, psiha je bila puno bolja, osjećala se sigurnije, a sada je stigla i na teniski svjetski tron.

 

Sportsport.ba

Učitaj još novosti