01. 02. 2023 - 11:54
Otkriveni nevjerovatni detalji Đokovićeve povrede, direktor...
907
Shares
Otkriveni nevjerovatni detalji Đokovićeve povrede, direktor Australian Opena ostao u čudu

Otkriveni nevjerovatni detalji Đokovićeve povrede, direktor Australian Opena ostao u čudu

01. 02. 2023 - 11:54
0
Shares

Direktor Australin Opena Craig Tiley potvrdio je da je Novak Đoković imao ogromne probleme s povredom zadnje lože, ali je nadljudskim naporima uspio da je se izbori i na kraju čak osvoji turnir u Melbourneu.

Đoković je imao problema sa zadnjom ložom, a u timu srbijanskog asa radili su na rješavanju ovog ogromnog problema. Kontaktirani su razni stručnjaci, a u jednom trenutku dosjetili su se imena Marijane, koja je ostavila svoje obaveze i odmah se zaputila u Melbourne što je posebno dojmilo Novaka.

Čim je došla, odmah je počela s tretmanom, a rezultat je bio vidljiv već poslije nekoliko terapija.

"Mnogi izazovi su oko Novaka zbog toga što dobija lošu reputaciju. Ali, na kraju krajeva, mislim da niko ne može da dovede u pitanje njegov atletizam. Imao je pukotinu od tri centimetara u zadnjoj loži. Apsolutno, vidio sam snimke, ljekari će reći istinu. Bilo je mnogo špekulacija o tome da li je istina ili nije, teško je povjerovati da neko može tako nešto da radi sa ovom vrstom povreda. On je nevjerovatan, nosio se sa tim ekstremno profesionalno", rekao je Tiley, dodavši:

"On je toliko fokusiran na to što radi, svaki minut svakog dana. To što jede, šta pije, šta radi i kako radi. Nema slomova, ni mentalnog, ni u bilo čemu što radi. Prošao je kroz mnogo toga da bi osvojio deset Australian Opena i mislim da se to nikada neće ponoviti. Tokom posljednjih 15 godina, a on mi kaže da je to 14 godina, jer je propustio prošlu, to je izvanredno dostignuće", kazao je direktor Australin Opena.

Podsjetimo, Đoković se pobjedom na Australian Openu vratio na prvo mjesto ATP liste i izjednačio se po broju Grand Slam naslova sa Rafaelom Nadalom (22).

Učitaj još novosti