01. 02. 2023 - 13:29
NEKO IMA SREĆE Španski nogometaš slučajno saznao da je princ,...
907
Shares
NEKO IMA SREĆE Španski nogometaš slučajno saznao da je princ, dobio je ostrvo i milione

NEKO IMA SREĆE Španski nogometaš slučajno saznao da je princ, dobio je ostrvo i milione

01. 02. 2023 - 13:29
0
Shares

Tridesetogodišnji španski nogometaš Jordi Amat prošle godine uzeo je indonezijsko državljanstvo zahvaljujući svojoj baki koja vuče korijene iz te zemlje, a u procesu je saznao da ima status princa ostrva Siaua, čime je stekao titulu i značajno bogatstvo.

Amat je tako kao nasljedstvo dobio tamošnje ostrvo i milionsko bogatstvo, a da nije bio ni svjestan čime raspolaže.

Amat je rođen na periferiji Barcelone, a njegovi roditelji su iz Katalonije. Međutim, njegova baka je s ostrva Siau u Indoneziji. Riječ je o ostrvu površine oko 160 kvadratnih kilometara. Na njemu, prema posljednjem popisu stanovništva, živi nešto više od 45.000 ljudi.

"Znao sam da postoji mogućnost da zbog bake uzmem indonezijsko državljanstvo i to mi je uvijek bilo zanimljivo zbog bakinih priča", rekao je Amat u razgovoru za Marcu.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Jordi Amat (@jordiamat5)

Na kraju se ispostavilo da je njegova baka u daljnjem rodu s indonezijskim kraljem, a njegov pradjed bio je vladar tog ostrva. On je sada većim dijelom pao u ruke Amatu koji je tako, pomalo neočekivano, u ruke dobio veliku odgovornost.

Amat je u karijeri nastupao za Espanyol, Rayo, Swansea, Betis i Eupen, a trenutno igra za Johor Darul Ta’zim u Maleziji.

Pored toga, Amat je debitovao za Indoneziju i za reprezentaciju svoje nove domovine odigrao je već četiri utakmice.

Učitaj još novosti