01. 02. 2023 - 13:06
Cancelo konačno prekinuo šutnju i otkrio razlog odlaska iz...
907
Shares
Cancelo konačno prekinuo šutnju i otkrio razlog odlaska iz Manchester Cityja

Cancelo konačno prekinuo šutnju i otkrio razlog odlaska iz Manchester Cityja

01. 02. 2023 - 13:06
0
Shares

Kao grom iz vedra neba dan prije kraja prijelaznog roka pojavila se informacija da će Cancelo napustiti Manchester City i svoju karijeru nastaviti u Bayernu.

Niko nije znao šta je razlog jer je Cancelo važio za jednog od boljih i bitnijih nogometaša u klubu, ali je u posljednje vrijeme igrao jako malo.

Pojavile su se informacije da je imao svađu sa Pepom Guardiolom prije utakmice sa Arsenalom, te da je to razlog njegovog odlaska.

Cancelo je tada saznao da neće biti u prvih jedanaest, a to mu se nikako nije dopalo, te je reagovao veoma ljutito.

Došao je do Guardiole, te su se njih dvojica žestoko posvađali, a onda je Cancelo zaprijetio da će otići iz kluba.

Guardila je shvatio da je Cancelo već donio odluku, te mu je poručio da je slobodan da bira novi klub, a svoje obećanje ispunio je nekoliko dana kasnije.

Tako su barem pisali engleski novinari, a niko se nije oglašavao sve do danas, kada je Cancelo odlučio da otkrije šta se desilo.

"Nisam igrao baš mnogo i to je glavni razlog mog odlaska. Nema to nikakve veze sa Pepom. Htio sam novu avanturu, a Bayern je klub iz snova. Prilika je došla i morao sam je iskoristiti. Znam da je ovo veliki klub", rekao je Cancelo.

Cancelo je pored Bayerna imao i ponudu Barcelone, ali ju je navodno odbio zbog toga što će s njemačkim klubom i dalje igrati u Ligi pravaka.

 


Sportsport.ba

Učitaj još novosti