01. 02. 2023 - 07:39
Kolaps u životu i karijeri Hakima Ziyecha, u ponoć mu je...
907
Shares
Kolaps u životu i karijeri Hakima Ziyecha, u ponoć mu je propao već dogovoren transfer u velikana

Kolaps u životu i karijeri Hakima Ziyecha, u ponoć mu je propao već dogovoren transfer u velikana

01. 02. 2023 - 07:39
0
Shares

Transfer Marokanca Hakima Ziyecha iz Chelseaja u PSG šokantno je propao u posljednjem trenutku januarskog prijelaznog roka, nakon što londonski Plavci nisu na vrijeme poslali potrebnu dokumntaciju i nisu na vrijeme uspjeli postići dogovor.

Kako se navodi, potpisani ugovori i dogovorena saradnja nisu validni jer registracija nije napravljena na vrijeme, tačnije prije ponoći, a iako su klubovi pokušali pronaći rješenje, za sada je ovaj dogovor van snage.

PSG će, kako javljaju mediji iz Francuske, ubrzo uložiti žalbu na sve što se desilo sinoć, no jasno je da odgovornost ipak ostaje na njima jer su imali 31 dan da realizuju ovaj transfer.

Uz sve to, jasno je da su čelnici i pravnici Chelseaja bili fokusirani na ono što se dešavalo u Portugalu, gdje su Plavci dogovorili najskuplji transfer u historiji Premiershipa i doveli Enza Fernandeza iz Benfice za 120 miliona eura.

S obzirom na lobi koji imaju spomenuti klubovi, a posebno PSG s bogatim katarskim vlasnikom, nije isključeno da nakon žalbe ovaj transfer bude odobren i da se na kraju sve uspije realizovati te da se pronađe "razlog" zbog kojeg klubovi nisu zakasnili u trci s vremenom.

Ziyech je silno želio napustiti Chelsea i karijeru nastaviti u drugoj sredini, a jedina nada nakon svega mu je da može pojačati neki klub u Turskoj, s obzirom na to da tamo prijelazni rok traje od 8. februara.

Učitaj još novosti