31. 01. 2023 - 19:38
ALEN HALILOVIĆ OPET BEZ KLUBA: Nekadašnje ''čudo od igrača''...
907
Shares
ALEN HALILOVIĆ OPET BEZ KLUBA: Nekadašnje ''čudo od igrača'' danas se procenjuje na mizernu svotu novca

SMATRALI GA NASLJEDNIKOM MODRIĆA

ALEN HALILOVIĆ OPET BEZ KLUBA: Nekadašnje ''čudo od igrača'' danas se procenjuje na mizernu svotu novca

31. 01. 2023 - 19:38
0
Shares

O Alenu Haliloviću su se prije desetak godina pisali hvalospjevi u medijima, mnogi su ga smatrali najvećim hrvatskim talentom poslije Luke Modrića, ali do sada nije uspio da ispuni ta ogromna očekivanja, iako je prošao kroz nekoliko velikih evropskih klubova.

Podsjetimo, Halilović se iz zagrebačkog Dinama u leto 2014. godine preselio u Barselonu, u transferu vrijednom pet miliona eura, ali na ''Kamp Nou'' nije uspio da se nametne, da bi zatim promijenio veliki broj klubova, među kojima je bio i italijanski velikan Milan.

Prije ljetošnjeg dolaska u Rijeku, Halilović je igrao i u Engleskoj, gdje je branio boje Birmingema i Redinga, a u prvom dijelu ove sezone upisao je samo 11 nastupa za Rijeku i postigao jedan gol.

U finišu aktuelnog prelaznog roka je okončao saradnju sa Riječanima, a hrvatski mediji spekulišu da bi sada mogao da se preseli u Grčku, jer je navodno za njega zainteresovan solunski Aris.

Kako je tekla njegova dosadašnja karijera možda najbolje ilustruje grafik na ''Transfermarktu'', gdje je prije oko sedam godina procjenjivan na 10 miliona, a danas samo na 350.000 eura.

Učitaj još novosti