31. 01. 2023 - 17:36
ZRINJSKI PREDSTAVIO VELIKO POJAČANJE: Platio je jednu od...
907
Shares
ZRINJSKI PREDSTAVIO VELIKO POJAČANJE: Platio je jednu od najvećih odšteta u historiji Premijer lige BiH

MOSTAR

ZRINJSKI PREDSTAVIO VELIKO POJAČANJE: Platio je jednu od najvećih odšteta u historiji Premijer lige BiH

31. 01. 2023 - 17:36
0
Shares

HŠK Zrinjski Mostar i KF Tirana postigli su dogovor o transferu 22-godišnjeg lijevog beka Marsela Ismajlgecija, koji je danas potpisao ugovor do ljeta 2026. godine.

Kapiten albanskog prvaka u dresu Tirane je upisao 122 službena nastupa uz 10 pogodaka i 14 asistencija, dva nastupa upisao je i za A reprezentaciju svoje zemlje, a 2021. godine Nogometni savez Albanije (FSHF) izabrao ga je za najboljeg mladog igrača Albanije.

Amir Gross Kabiri, dopredsjednik HŠK Zrinjski:

“Zadovoljni smo angažmanom Marsela Ismajlgecija, jer igrač njegovih kvaliteta odgovara našoj strategiji i ciljevima. Nastavit ćemo jačati našu momčad kako bismo ispunili očekivanja i ostvarili planirana postignuća”.

Albanski mediji su još prije nekoliko dana objavili vijest da će Ismajlgeci put Mostara bez obzira što je nedavno potpisao novi ugovor sa Tiranom.

Rijetki su klubovi u BiH koji su izdvojili oko 300.000 KM na jedno pojačanje pa se ovaj transfer definitivno može smatrati jednim od najvećih u historiji Premijer lige.

U odnosu na jesenji dio najveća novost u Zrinjskom će svakako biti na klupi pošto je Krunoslav Rendulić naslijedio Sergeja Jakirovića koji je tokom svog mandata postavio visoku ljestvicu.

Od zvučnih imena ekipu su napustili sjajni Niko Janković i pouzdani Josip Čondrić, dok su između ostalih pristigli napadač Tomislav Kiš i veznjak Antonio Ivančić.

Zrinjski je trenutno lider u Premijer ligi BiH i tim koji želi da odbrani titulu, a nastavak sezone u Premijer ligi otvara gostovanjem kod Sarajeva.

Učitaj još novosti