31. 01. 2023 - 15:41
Antonio Conte doveo još jednog desnog beka u Tottenham
907
Shares
Antonio Conte doveo još jednog desnog beka u Tottenham

Antonio Conte doveo još jednog desnog beka u Tottenham

31. 01. 2023 - 15:41
0
Shares

Menadžer Tottenhama Antonio Conte nastavlja tražiti dobitnu kombinaciju na poziciji desnog beka - danas je u London stigao Pedro Porro.

Dvadesettrogodišnji desni bek Sportinga je stigao u Tottenham za 45 miliona eura i postao je drugi igrač na toj poziciji kojeg je Conte doveo u samo 14 mjeseci na klupi londonskog kluba.

Conte je u Tottenham došao u novembru 2021. godine umjesto Nune Espirita Santa, a pred početak ove sezone je doveo Djeda Spencea iz Middlesbrougha za 15 miliona eura, no odmah je reagovao i u zimskom prijelaznom roku i doveo Porra, te je za samo 14 mjeseci na dvojicu desnih bekova potrošio ukupno 60 miliona eura.

On je prilikom preuzimanja ekipe u kadru zatekao Matta Dohertyja i Emersona Royala, no, u nastavku sezone neće imati na raspolaganju svu četvoricu desnih bekova.

Conte je odlučio poslati Dohertyja na posudbu u Atletico Madrid, a Spencea na posudbu u Rennes, te će se za mjesto pored desne aut-linije boriti Emerson i Porro.

Emerson bi trebao imati prednost na startu, no od igrača koji je u 26 utakmica ove sezone upisao tri gola i čak 11 asistencija se očekuje da mu preotme mjesto startera.

Učitaj još novosti