31. 01. 2023 - 13:00
Neuer je nakon loma imao i dosta sreće: Helikopter ga je spasio
907
Shares
Neuer je nakon loma imao i dosta sreće: Helikopter ga je spasio

Neuer je nakon loma imao i dosta sreće: Helikopter ga je spasio

31. 01. 2023 - 13:00
0
Shares

Njemački golman Manuel Neuer slomio je nogu na skijanju nakon Svjetskog prvenstva u Kataru, a dva mjeseca kasnije Bild je objavio nove detalji nesreće ovog 36-godišnjaka.

Naime, Neuer je mogao proći puno gore s obzirom na to da se radilo o otvorenom prijelomu fibule zbog čega je počeo obilno krvariti, a spasile su ga kvalitetne pancerice.

Imao je sreće i što je helikopter za hitne slučajeve već bio u blizini skijališta gdje se povrijedio i zbog toga je vrlo brzo došao na operacijski stol.

Izbjegle su se tako moguće komplikacije i edem, a čuveni golman je i dalje na rehabilitaciji koju, kako se navodi, dobro podnosi.

Neuer sigurno ove sezone neće igrati zbog čega je Bayern rješenje pronašao u švicarskom reprezentativcu Yannomu Sommeru koji je stigao iz Borussije Monchengladbach.

Inače, Neuer se nakon teške povrede suočio i s brojnim kritikama. Jednu od njih uputio mu je i bivši Bayernov igrač Markus Babbel koji ga je optužio za neprofesionalizam.

"Prije svega, želim mu brz oporavak. Nažalost, to je dio slike posljednjih sedmica. Nije mi jasno kako se to dogodilo. Svi znaju koliko skijanje može biti opasno. Ugovori igrača često uključuju klauzulu koja im zabranjuje bavljenje određenim sportovima, uključujući i skijanje u teškim uvjetima. Zato sam bio veoma iznenađen. Ukoliko je to bilo uređeno ugovorom, onda uopšte ne razumijem. Od njega bih očekivao više profesionalizma", rekao je Babbel.

Učitaj još novosti