31. 01. 2023 - 09:25
Nova Chelseajeva zvijezda u rasističkom skandalu, izvinjavao...
907
Shares
Nova Chelseajeva zvijezda u rasističkom skandalu, izvinjavao se zbog videa na TikToku

Nova Chelseajeva zvijezda u rasističkom skandalu, izvinjavao se zbog videa na TikToku

31. 01. 2023 - 09:25
0
Shares

Chelseajevo posljednje pojačanje vrijedno 100 miliona eura Mihajlo Mudrik izvinio se nakon što je upotrebljavao riječ n ("nigger", pogrdna riječ za crnca) u videu na TikToku snimljenom za svoje fanove.

Mudrik je snimljen kako ponavlja rasne uvrede u snimci koja pogledana gotovo 214.000 puta. Iako insistira na tome da je pokušavao samo recitovati tekst popularne rap pjesme, odlučio se izviniti.

Prema izvorima, 22-godišnjak je pokušao recitovati hit američkog repera Lil Babyja iz 2017. godine - Freestyle.

Međutim, ukrajinski krilni napadač je kritikovan na društvenim mrežama zbog korištenja jezika u snimci bez obzira na kontekst.

Prema The Sunu, Mudrikov predstavnik rekao je da mu je veoma žao zbog bilo kakve uvrede uzorkovane snimkom koja je objavljena na TikToku profilu krilnog napadača u julu prošle godine.

Video pogledajte OVDJE.

Dodao je da Mudrik svim srcem žali zbog svoje odluke i prihvaća da nije bila primjerena.

Video je u međuvremenu uklonjen.

Inače, snimak od 40 sekundi prikazuje Mudrika pored sportskog automobila Audi s prijateljem dok ponavljaju rečenicu iz hit pjesme koja sadrži riječ n 16 puta.

Nogometna antirasistička grupa Kick It Out odmah je osudila korištenje riječi u videu.

"Kick It Out osuđuje korištenje svih rasnih uvreda, uključujući N-riječ bez obzira na kontekst. N-riječ je duboko uvredljiva i upotreba ovog izraza od visokoprofiliranih nogometaša može samo služiti udaljavanju ljudi od igre. Važno je da nogometaši koriste svoju značajnu platformu na pozitivan način, a ohrabreni smo vidjeti da je Mihajlo Mudrik priznao bol koju je prouzrokovalo korištenje ovog uvredljivog sadržaja", rečeno je.

 

Klix.ba

Učitaj još novosti