31. 01. 2023 - 11:51
Uplakani Zaniolo dobio četiri ponude i moli čelnike Rome da...
907
Shares
Uplakani Zaniolo dobio četiri ponude i moli čelnike Rome da jedan klub odmah odbiju

Uplakani Zaniolo dobio četiri ponude i moli čelnike Rome da jedan klub odmah odbiju

31. 01. 2023 - 11:51
0
Shares

Nicolo Zaniolo će posljednjeg dana prelaznog roka pokušati napustiti Romu nakon što je sam sebi stvorio pakao u klubu odbijajući da igra i tražeći transfer u Milan. Roma je Milan odmah odbila, ali je poručila Zaniolu da ima još nekoliko opcija na stolu i da se mora što prije odlučiti.

Zaniolo je nedavno iznenadio sve u klubu kada je odbio igrati protiv Spezije jer je zatražio transfer u Milan koji je tada poslao ponudu za njega na adresu rimskog kluba, ali na njegovo iznenađenje Roma je to odbila.

Čelnici Rome krenuli su po osvetu i neočekivano prihvatili ponudu Bournemoutha za Zaniola, ali ju je on odmah odbio jer ne želi da ide u klub koji se u Premiershipu bori za opstanak.

Jasno je da je želja Zaniola da ide u Milan, ali čini se da od toga nema ništa jer kluba San Sira ne želi da plati onoliko koliko traži Roma za njega.

Ipak, čini se da je gora opcija ostanak u Romi gdje je postao najomraženija ličnost i očito je da će sjediti na tribinama do kraja sezone ukoliko posljednjeg dana prelaznog roka ne napusti ovaj klub.

Njegova želja i odlazak u Milan se neće ispuniti, ali Zaniolo mora što prije donijeti odluku jer je Roma dobila još četiri ponude za njega. Sada on pokušava izabrati "najmanje zlo" i klub za koji vjeruje da bi bio dobar izbor.

Italijanski mediji pišu da su Romu kontaktirali još Leipzig, Sevilla i Tottenham koji prate situaciju oko Zaniola. Ipak, jedina zvanična ponuda koju imaju je i dalje ona od Bournemoutha, ali tu Zaniolo ne želi da ide ni u ludilu.

Navodno, Sevilla je najizglednija opcija za Zaniola jer je Monchi direktno kontaktirao igrača i ponudio mu dolazak u ovaj klub. U Rimu čekaju zvaničnu ponudu Seville za koju bi dolazak Zaniola bio sigurno veliko pojačanje.

NI Sevilli ove sezone ne ide baš najbolje u La Ligi, ali za Zaniola je odlazak u Sevillu mnogo bolja opcija od Bournemoutha.

U priči su još Leipzig i Tottenham. Njemački klub želi Zaniola dovesti na posudbu do kraja sezone kao zamjenu za povrijeđeno Danija Olma.

Što se Tottenhama tiče zvanične ponude nije bilo, ali se Zaniolo već sedmicama povezuje s ovim klubom. Sigurno je da nas čeka prava ludnica večeras do ponoći kada je u pitanju Zaniolo i bit će zanimljivo vidjeti gdje će na kraju da završi.

Zaniolo sigurno ni sanjao nije kakav pakao će sam sebi da napravi i sada je na njemu da pokuša spasiti što se spasiti da.

 


Sportsport.ba

Učitaj još novosti