30. 01. 2023 - 15:31
Možda nisu u dobrim odnosima, ali Mbappe nije mogao ostati...
907
Shares
Možda nisu u dobrim odnosima, ali Mbappe nije mogao ostati imun na ono što je Neymar napravio

Možda nisu u dobrim odnosima, ali Mbappe nije mogao ostati imun na ono što je Neymar napravio

30. 01. 2023 - 15:31
0
Shares

PSG je sinoć razočarao svoje navijače jer je na Parku Prinčeva remizirao protiv Reimsa (1:1) iako je domaći tim nastupio u najjačem sastavu. Da na meču nije bilo previše uzbuđenja najbolje pokazuje činjenica da se najzanimljivija stvar desila tokom zagrijavanja ovih ekipa.

Parižani su imali ulogu favorita u sinoćnjem meču i očekivalo se da će bez većih problema doći do nova tri boda, ali Reims se nije predavao do samog kraja i u posljednjim sekundama meča došao je do boda.

PSG je poveo u 51. minuti kada je Neymar postigao odličan gol za 1:0, ali situacija domaćim otežana je samo nekolkio minuta kasnije jer je Marco Verratti dobio direktan crveni karton.

Reims je to uspio da iskoristi u 96. minuti. Jedan od igrača PSG-a je napravio veliku grešku koju je iskoristio Doumbia i dodao je loptu za Baloguna, a on zaobilazi Donnarummu i pogađa za konačnih 1:1.

Iako je PSG bio sinoć u najjačem sastavu nismo vidjeli previše uzbuđenja, a trio u napadu Messi, Mbappe i Neymar nisu baš blistali kako se očekivalo.

Da je nedostajalo uzbuđenja na meču najbolje pokazuje činjenica da se u centru pažnje našao detalj tokom zagrijavanja pred početak utakmice.

U centru pažnje su bili Neymar i Mbappe koji inače nisu u najboljim odnosima što više nije nikakva tajna. No, na jednu majstoriju Brazilca tokom zagrijavanja ni Mbappe nije mogao ostati imun.

Naime, Neymar je postigao golčinu tokom zagrijavanja, a odmah iza njega stajao je Mbappe koji je sve to pratio. Kamere su snimile Mbappeovu reakciju nakon gola Neymara koja najbolje pokazuje kakvu majstoriju je izveo Brazilac.

Video OVDJE.

Mbappe i Neymar su u centru pažnje bili na početku sezone kada su se na jednoj utakmici posvađali oko toga ko će izvesti penal i vidjelo se da nisu u najboljem odnosu.

Iako su neizostavni u prvoj postavi PSG-a mediji u Francuskoj pišu da se njihov odnosi i nije previše popravio.

 

Sportsport.ba

Učitaj još novosti