30. 01. 2023 - 13:45
Posvađao se s Guardiolom i napustio klub: Ekspresno je prešao...
907
Shares
Posvađao se s Guardiolom i napustio klub: Ekspresno je prešao u drugog giganta!

Posvađao se s Guardiolom i napustio klub: Ekspresno je prešao u drugog giganta!

30. 01. 2023 - 13:45
0
Shares

Portugalski nogometaš Joao Cancelo napustit će Manchester City u posljednjim danima zimskog prijelaznog roka i kako navode evropski mediji, otići će na posudbu u redove Bayerna.

Vijest je objavio pouzdani novinar The Athletica David Ornstein, a kako je naveo, riječ je o posudbi koja će vjerovatno imati uključenu opciju otkupa na kraju sezone.

Dalje se navodi kako Bayern već godinama cijeni Cancela i njegove igračke sposobnosti, no da se nisu mogli takmičiti s Manchester Cityjem po pitanju plate, sve dok nije došlo do situacije da ovaj bočni igrač padne u drugi plan Pepa Guardiole, što je nakon SP-a u Kataru slučaj.

Cancelo je posljednje dvije godine izabran u najbolju ekipu sezone u Premiershipu, no očigledno da je došlo do svađe s Guardiolom i s tim u vezi nije neočekivano da je odmah potražio odlazak u drugu sredinu.

Ovaj nogometaš ima važeći ugovor sa Cityjem do 2027. godine, a bit će zanimljivo vidjeti koliko će Bayern na kraju platiti obeštećenje za njegove usluge. Ono što je sigurno, to ih neće koštati manje od 30-40 miliona eura.

Navodi se da će ljekarski pregledi, ako sve bude po planu, biti završeni u naredna 24 sata.

Učitaj još novosti