29. 01. 2023 - 21:28
SVI SU MISLILI DA JE BESMRTAN, MEĐUTIM... Danas se pokazalo da...
907
Shares
SVI SU MISLILI DA JE BESMRTAN, MEĐUTIM... Danas se pokazalo da je i on samo običan smrtnik

SVI SU MISLILI DA JE BESMRTAN, MEĐUTIM... Danas se pokazalo da je i on samo običan smrtnik

29. 01. 2023 - 21:28
0
Shares

Celta Vigo i Athletic Bilbao igraju trenutno utakmicu 19. kola španske La Lige, a u centru pažnje pred ovaj meč našao se napadač gostujućeg tima Inaki Williams koji je van sastava Athletica po prvi put nakon čak sedam godina.

Reprezentativac Gane ponikao je u dresu kluba iz Bilbaa u kojem već godinama igra na fantastičnom nivou i jasno je da je prva zvijezda Athletica.

Međutim, Williams je bio poznat i po svom nevjerovatnom nizu odigranih utakmica jer čak sedam godina nije propustio utakmicu ovog kluba zbog povrede, ali tome je danas došao kraj.

Athletic Bilbao je pred početak utakmice u Vigu saopštio da Inaki Williams danas neće biti u konkurenciji za okršaj protiv Celte i da Ernesto Valverde nije mogao računati na ovog napadača zbog povrede.

Za Williamsa je ovo prva povreda nakon sedam godina što je zaista nevjerovatan niz koji će teško neko uspjeti da ponovi u budućnosti.

Dovoljno je reći da je Williams odigrao čak 251 utakmicu zaredom u dresu Athletica i da će nakon sedam godina po prvi put propustiti utakmicu u La Ligi.
Inaki je srušio sve rekorde prije toga, a prije ove povrede zadnji put van stroja bio je još u aprilu 2016. godine kada je Bilbao igrao na gostovanju protiv Malage.

Objavu pogledajte OVDJE

Ovaj 28-godišnji napadač je u dosadašnjem dijelu sezone za Bilbao odigrao ukupno 22 utakmice u svim tekmičenjima, te je zabio pet golova i upisao tri asistencije.

Objavu POGLEDAJTE OVDJE

Za prvi tim debitovao je još 2015. godine i za Bilbao je odigrao već 362 utakmice, te je postigao 80 golova i dodao 52 asistencija, prenosi Sportsport

Učitaj još novosti