29. 01. 2023 - 16:33
JE LI MOGUĆE DA OVO PROFESIONALAC URADI? Platili su ga 60...
907
Shares
JE LI MOGUĆE DA OVO PROFESIONALAC URADI? Platili su ga 60 miliona eura, a cijeli svijet ga ismijava zbog amaterskog poteza

PRIMERA

JE LI MOGUĆE DA OVO PROFESIONALAC URADI? Platili su ga 60 miliona eura, a cijeli svijet ga ismijava zbog amaterskog poteza

29. 01. 2023 - 16:33
0
Shares

Barcelona je jučer uz dosta muke u gostima pobijedila Gironu sa minimalnih 1:0 i uspjela je doći do nova tri boda, ali Xavi Hernandez ne može biti zadovoljan igrom svog tima. Posebno je razočaralo nekoliko prvotimaca, a čini se da se jedan od njih itekako ističe.

Barcelona je protiv Girone bila veliki favorit, ali domaći tim pružio je odličan otpor gostima i imao je čak u finišu nekoliko velikih prilika da dođe do jednog boda, no Blaugrana je nekako uspjela da spasi svoju mrežu.

Junak Barcelone jučer je bio Pedri koji je u 61. minuti meča postigao jedini pogodak nakon odlične asistencije koju je upisao Jordi Alba.

Međutim, jasno je da Xavi ne može biti previše zadovoljan igrom svoje ekipe, a na meti kritika navijača katalonskog kluba našlo se nekoliko prvotimaca.

Tu se posebno ističe brazilski reprezentativac Raphinha koji je počeo meč od prve minute, ali je bio totalno van ritma ove utakmice i imao je nekoliko poteza za zaborav.

Raphinha je dobio velike kritike od navijača Barcelone koji smatraju da nije još uvijek opravdao očekivanja i da je vrijeme da konačno zaigra u formi u kojoj je bio u Leedsu prethodnih nekoliko sezona.

Brazilcu jučer ništa nije polazilo za nogom, a navijači su čak izdvojili nekoliko očajnih poteza koje je imao na meču protiv Girone.

Tu se posebno izdvojio jedan očajan centaršut Raphinhe koji je htio da uposli jednog saigrača, ali je na kraju poslao loptu na tribinu iza gola. Zbog ovog poteza našao se na meti ismijavanja, ali je i pokazao da je trenutno daleko od prave forme.

OVDJE pogledajte taj potez Brazilca.

Raphinha je ljetos stigao u Barcelonu iz Leedsa za skoro 60 miliona eura i sigurno je da se na Camp Nou od njega očekivalo mnogo više u dosadašnjem dijelu sezone.

Zbog toga se smatra da nije iznenađenje što se špekulisalo da bi Raphinha već u januaru mogao napustit Barcu, ali je na kraju Xavi to stopirao. Ipak, ukoliko ne popravi svoju formu na ljeto će ga i Xavi teško spasiti transfera u neki drugi klub.

Raphinha je u dosadašnjem dijelu sezone odigrao ukupno 27 mečeva u svim takmičenjima, te je zabio četiri gola i upisao sedam asistencija.

Učitaj još novosti