29. 01. 2023 - 16:15
O PORUCI SEMIRA OSMANAGIĆA NAKON TRIJUMFA ĐOKOVIĆA BRUJI...
907
Shares
O PORUCI SEMIRA OSMANAGIĆA NAKON TRIJUMFA ĐOKOVIĆA BRUJI REGION: Evo šta je poručio!

Semir Osmanagić o Đokovićevom trijumfu: Novak je primjer čitavom čovječanstvu

O PORUCI SEMIRA OSMANAGIĆA NAKON TRIJUMFA ĐOKOVIĆA BRUJI REGION: Evo šta je poručio!

29. 01. 2023 - 16:15
0
Shares

Srbijanski teniser Novak Đoković je deseti put u karijeri osvojio Australian Open, te se zbog toga ponovo vratio na prvo mjesto ATP liste. Ovim povodom oglasio se i Semir Osmanagić, koji je slavnom teniseru pružio veliku podršku.

Prijateljstvo i saradnja Semira Osmanagića i Novaka Đokovića traje već duže vrijeme. Teniser je jedan od najčešćih gostiju kod Semira Osmanagića u Visokom. Sada je Osmanagić iskoristio priliku na svom Facebooku da prvom reketu svijeta četita veliki trijumf, te pruži ogromnu podršku.

"Novak Đoković je, osvajanjem teniskog Grand Slam turnira 'Australian Open', zaokružio važan životni ciklus. Ovo je bio njegov rekordni deseti trijumf u Melbournu i dvadeset drugi Grand Slam, čime je potvrdio titulu najboljeg igrača tenisa ikada", napisao je Osmanagić na početku svoje objave.

Osmanagić također smatra da je ova pobjeda njegov životni trijumf.

"U januaru 2022. mu je onemogućeno da igra u Australiji, mada mu je viza bila prethodno odobrena. Slijedile su diskriminatorne zabrane na turnirima u SAD i nepriznavanje bodova osvojenih njegovom titulom na Wimbledonu. Umjesto da čitavu 2022. ostane na vrhu teniske rang liste, politikantski mu je to pravo oduzeto. Uprkos tome, trijumf u Australiji je vratio stvari na svoje mjesto, Novak je ponovo broj jedan i njegov boravak na tronu po broju sedmica još dugo neće biti dostignut", nastavio je Osmanagić.

Mada je psihološki bio uzdrman, kako piše Osmanagić, tretmanom u Australiji, gledajući iz vanvremenske perspektive, Novak je stekao svjetsku slavu i poštovanje kao čovjek principa.

"Napravio je svoj izbor, ne namećući svoje mišljenje drugima. Prisjetimo se njegovih džentlmenskih izjava o Australiji, organizatorima teniskog turnira, publici i cjelokupnoj javnosti u ovoj zemlji. Ni jednom gestom, niti jednom rječju se nije osjetila gorčina, već je uvijek pokazivao svoje ljudsko poštovanje", piše Osmanagić.

Između ostalog, Osmanagić se dotakao i odgovornih osoba za Novakovu prošlogodišnju situaciju.

"Ko se danas sjeća imena premijera Australije ili njihovih ministara za imigraciju i sport iz januara 2022? S pravom, gotovo nitko. Novakovo osvajanje titule godinu dana poslije je više od igre. To je bila njegova sudbina i nagrada čovjeku koji se usudio da ispuni svoje životne potencijale, bez obzira na sve poteškoće koje su ga pratile", poručuje Osmanagić.

Na kraju objave Semir Osmanagić je dodao i da Novak Đoković nije samo najbolji sprotista Balkana i Evrope svih vremena, već i primjer mladim generacijama i čitavom čovječanstvu.

Učitaj još novosti