27. 01. 2023 - 21:55
Sramotne scene u Beogradu: Igran je derbi, a košarkaška...
907
Shares
Sramotne scene u Beogradu: Igran je derbi, a košarkaška legenda doživjela nezapamćene uvrede

Sramotne scene u Beogradu: Igran je derbi, a košarkaška legenda doživjela nezapamćene uvrede

27. 01. 2023 - 21:55
0
Shares

Navijači beogradskog Partizana večeras su napravili veliki skandal na meču Eurolige protiv Crvene zvezde, a na udaru je bio trener crveno-bijelih i nekadašnji selektor košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine Duško Ivanović.

Duško Ivanović apsolutna je legenda jugoslavenske košarke. Kao igrač proslavio se u dresu splitske Jugoplastike, a nedavno mu je uručeno prigodno priznanje tokom gostovanja Zvezde u Splitu.

On je nakon tog meča zahvalio ljudima iz Splita. To je učinio na poseban način.

"Moj dragi, lipi Splite, puno hvala", rekao je nakon utakmice Duško Ivanović.

Ove riječi očigledno su zasmetale navijačima Partizana. Odlučili su na sramotan način poniziti legendarnog trenera i nazvali su ga ustašom.

"Mi imamo Svetog Savu, a vi Svetog Duju", napisali su na transparentu, a zatim su ga skandiranjem nazvali ustašom.

screenshot-23

Nevjerovatan je izliv nacionalizma na utakmicama srbijanskih klubova i zaista je nevjerovatno da se ovakve stvari skandiraju legendi kakva je Duško Ivanović.

Ovaj 65-godišnji trener košarkašku karijeru je počeo u Budućnosti, igrao je potom za Jugoplastiku s kojom je osvojio dvije uzastopne titule prvaka Evrope.

Tokom 90-ih godina prošlog stoljeća igrao je za Gironu, Limoges i švicarski Fribourg, gdje je počeo trenersku karijeru.

Ivanović je ubrzo postao jedan od najboljih trenera Evrope. Poznat je po žestokim metodama rada, a vodio je još Limoges, Baskoniju, Barcelonu, Panathinaikos, Khimki i Bešiktaš. Jedno vrijeme vodio je i reprezentaciju Bosne i Hercegovine.

Na klupu Crvene zvezde sjeo je prije nekoliko mjeseci, a njegovo dovođenje ispostavilo se kao pravi potez jer beogradski klub igra zaista fenomenalno.

 

Sportsport.ba

Učitaj još novosti