27. 01. 2023 - 19:21
Newcastle nastavlja da troši: 45 miliona eura za novo...
907
Shares
Newcastle nastavlja da troši: 45 miliona eura za novo pojačanje je sitnica

Newcastle nastavlja da troši: 45 miliona eura za novo pojačanje je sitnica

27. 01. 2023 - 19:21
0
Shares

Bogati Newcastle kupio je prvo veliko pojačanje u januarskom prijelaznom roku, a ovaj klub će za usluge napadača Evertona Anthonyja Gordona platiti 45 miliona eura.

Čelnici Evertona su, navodi Fabrizio Romano, već prihvatili ponudu za svog napadača i vjerovatno najboljeg igrača, a također navodi da su dogovoreni svi lični uslovi i da je samo pitanje vremena kada će transfer i zvanično biti potvrđen.

Gordon će, još se dodaje, u narednih 24 ili 48 sati kompletirati medicinski pregled, nakon čega će i službeno biti predstavljen kao prvo veliko januarsko pojačanje Newcastela.

Riječ je o igraču koji je ove sezone odigrao ukupno 16 mečeva za Everton, a postigao je tri pogotka. Ipak, njegove dobre igre ostale su u sjeni katastrofalnih rezultata popularnih Karamela, a oni su trenutno na pretposljednjem 19. mjestu na tabeli sa 15 osvojenih bodova, koliko ima i Southampton.

S druge strane, Newcastle je na trećoj poziciji na tabeli i trenutno imaju 39 osvojenih bodova, tri više od Tottenhama koji je peti i koji ima utakmicu više, a šest manje od drugoplasiranog Manchester Cityja.

Učitaj još novosti