27. 01. 2023 - 16:48
Everton traži trenera za spas, "luđak" Bielsa došao s...
907
Shares
Everton traži trenera za spas,

Everton traži trenera za spas, "luđak" Bielsa došao s prijedlogom kakav nikad niste čuli

27. 01. 2023 - 16:48
0
Shares

Proslavljeni argentinski stručnjak Marcelo Bielsa važio je za glavnog kandidata za preuzimanje posrnulog velikana Evertona, no pregovori su propali.

Bielsa, poznatiji pod nadimkom El Loco, što znači luđak, letio je 10 sati kako bi stigao na pregovore u Liverpool, a sve u cilju preuzimanja Evertona. Posrnuli velikan traži trenera koji će napraviti čudo i spasiti Karamele od ispadanja iz Premier lige nakon što je Frank Lampard dobio otkaz.

No, u klubu su ostali zatečeni onim što im je predložio Marcelo Bielsa. Naime, 67-godišnji Argentinac je putovao 10 sati kako bi čelnicima Evertona poručio da ne može odmah preuzeti tim, niti donijeti instant-rezultat.

Kako prenosi ugledni Times, Bielsa je rekao da mu je potrebno sedam sedmica da osigura kako bi ekipa bila prilagođena njegovim metodama. Za to vrijeme, njegovi saradnici bi vodili prvi tim.

Poručio je da on ne može odmah preuzeti klub, a onda je zatražio nešto što nikada nismo vidjeli u svijetu nogometa. Naime, ponudio je da preuzme U-21 ekipu i da je vodi do ljeta, a kako bi stvorio mladu okosnicu koju bi u narednoj sezoni prebacio u seniorski tim i onda preuzeo Evertonove seniore.

Vjerovatno bi to značio novi početak i predstavljao bi dobru stvar za Everton, no ono što Karamele žele jeste instant-rezultat koji bi preokrenuo sezonu i zadržao ekipu u Premier ligi.

Odmah su u Evertonu odbili ovaj prijedlog Bielse i okrenuli se alternativi, a to je Sean Dyche, nekada proslavljeni trener Burnleya. Prema navodima engleskih medija, pitanje je sata kada će najpoznatiji policajac među trenerima postati menadžer Evertona.

Everton bi mogao ispasti iz elitnog ranga prvi put nakon tačno 70 godina.

Učitaj još novosti