27. 01. 2023 - 16:37
Ukrajinac ponizio Đokovićevog oca: Njega teniski turnir ne...
907
Shares
Ukrajinac ponizio Đokovićevog oca: Njega teniski turnir ne zanima, genocid nije politika

Ukrajinac ponizio Đokovićevog oca: Njega teniski turnir ne zanima, genocid nije politika

27. 01. 2023 - 16:37
0
Shares

Bivši ukrajinski teniser Aleksander Dolgopolov osudio je ponašanje oca Novaka Đokovića, koji je jučer snimljen kako pozira sa navijačima dok mašu ruskim i proruskim zastavama na Australian Openu.

Kako je rekao, Đokovićev otac uopšte nema interes za teniske turnire, već je tu došao kako bi otvoreno podržao "genocidni režim".

"Ovo je apsolutno odvratno! Rekli su da politiku treba ukloniti iz sporta, a ovi ljudi nemaju interes za teniske turnire, uključujući Đokovićevog oca, ako otvoreno podržavaju režim", objavio je Dolgopolov i u komentaru dodao:

Podsjećamo, nakon meča Novaka Đokovića i Andreja Rubljova grupa navijača istakla je ruske zastave u blizini terena gdje se igrao polufinalni meč AO, uključujući i onu sa likom Vladimira Putina, uzvikujući proruske slogane. Na videosnimku vidi se Đokovićev otac Srđan kako pozira sa muškarcem koji drži Putinovu zastavu.

Svojevremeno 13. teniser svijeta osudio je takvo ponašanje, a riječ je o igraču koji je posljednji meč odigrao 2018. godine. U karijeri je osvojio tri ATP titule.

Nakon brojnih kritika, Srđan Đoković je odlučio da neće uživo gledati polufinalni meč svog sina s tribina Rod Laver Arene, a Novak tvrdi da su mediji krivo prenijeli riječi njegovog oca i da on nije znao s kim se fotografiše.

List Melbourne Age objavio je da je rekao na srbijanskom: "Živjela Rusija", dok Srđan i Novak tvrde da je poručio "živjeli" ljudima s kojima je pozirao.

Đoković za 10. titulu na Australian Openu igrati protiv Stefanosa Tsitsipasa u nedjelju ujutro.

Učitaj još novosti