27. 01. 2023 - 12:30
Arsenalov talent je hit zbog kostobrana, morao se oglasiti i...
907
Shares
Arsenalov talent je hit zbog kostobrana, morao se oglasiti i otkloniti dileme

KOŠTAJU 15 EURA

Arsenalov talent je hit zbog kostobrana, morao se oglasiti i otkloniti dileme

27. 01. 2023 - 12:30
0
Shares

Talentovani nogometaš Arsenala Miguel Azeez u centru je pažnje zbog svojih kostobrana koji su tu samo kako bi se ispoštovala nogometna pravila.

Nogometaši često nose manje kostobrane samo kako bi to bilo u skladu s pravilima, a ne zbog zaštite, što bi moralo biti prioritet. Najveća zvijezda, koja nosi kostobrane koji gotovo da nemaju nikakvu svrhu, je Jack Grealish, no postoje i drugi slučajevi.

Zbog svojih kostobrana hit na društvenim mrežama je talentovani nogometaš Arsenala Miguel Azeez. Kako još uvijek nema mjesta u prvom timu Topnika, prije nekoliko dana prešao je u Wigan na posudbu.

Već u prvim utakmicama privukao je pažnju i navijači su se pitali da li uopće nosi kostobrane. Zbog silnih komentara i pitanja bio je primoran oglasiti se na društvenim mrežama i otkloniti sve dileme.

Azeez je pokazao najmanje kostobrane na svijetu koje proizvodi brand Joga. Na web-stranici brenda stoji da su to "najmanji kostobrani na tržištu" (8cm x 5cm) i koštaju 15 eura.

230126173

Navodi se da su dizajnirani za "udobnost i zaštitu", mada je teško pretpostaviti da bi ovakvi kostobrani mogli zaštititi od bilo kakvog udarca, posebno u ligi kao što je Championship gdje su igrači skloni žestokim udarcima.

"Za one koji se pitaju nosim li kostobrane", napisao je Azeez u svojoj objavi na Instagram storyju.

Inače, ovaj mladi nogometaš nastupa na poziciji centralnog veznog nogometaša. Prošao je omladinsku školu Arsenala i nastupao je za sve omladinske selekcije Engleske, no još uvijek je daleko od seniorskog tima Gordi Albiona.

 

Učitaj još novosti