26. 01. 2023 - 22:14
Ronalda dočekala impresivna koreografija, ali je stadionom...
907
Shares
Ronalda dočekala impresivna koreografija, ali je stadionom odjekivalo Messijevo ime

Ronalda dočekala impresivna koreografija, ali je stadionom odjekivalo Messijevo ime

26. 01. 2023 - 22:14
0
Shares

Cristiano Ronaldo se danas oprostio od prvog trofeja u Saudijskoj Arabiji, pošto je njegov tim izgubio u polufinalu Superkupa, ali se već vidi koliki utjecaj ostavlja na popularizaciju tamošnjeg nogometa.

Polufinale Superkupa Saudijske Arabije pratilo se širom svijeta, a na kraju je Ronaldov Al Nassr poražen rezultatom 1:3 od Al Ittihada. To je prilično neočekivan poraz za vjerovatno najjači tim Saudijske Arabije u ovom trenutku.

Kamere su s posebnom pažnjom pratile Ronalda i sve što se događa oko njega, a prije meča navijači Al Nassra priredili su mu impresivnu koreografiju.

S druge strane, odgovor navijača Al Ittihada bio je zanimljiv. U trenutku kada je službeni spiker prozvao ime Cristiana Ronalda, navijači Al Ittihada su u glas uzvikivali "Messi, Messi", kako bi pokušali isprovocirati Ronalda.

Video pogledajte OVDJE.

Zanimljivo, u Messijevom stilu gol za Al Ittihad proslavio je strijelac Abderrazak Hamdallah kada je u 43. minuti postigao gol za 2:0.

Hamdallah je podigao dres u pravcu kamere i tako podsjetio na Messijeve proslave iz nekadašnjih El Clasica protiv Ronaldovog Reala.
Inače, u finalu Superkupa Saudijske Arabije sastat će se Al Ittihad i Al Feiha.

Učitaj još novosti