26. 01. 2023 - 20:14
Novopečeni bogataši ne pitaju za cijenu: Ubitačni dvojac iz...
907
Shares
Novopečeni bogataši ne pitaju za cijenu: Ubitačni dvojac iz Tottenhama mogao bi preći u rivalski klub

Novopečeni bogataši ne pitaju za cijenu: Ubitačni dvojac iz Tottenhama mogao bi preći u rivalski klub

26. 01. 2023 - 20:14
0
Shares

Skoro osam godina su saigrači u Tottenhamu. Harry Kane i Heung-min Son su jedan od najboljih tandema u svijetu fudbala, ali još uvijek nemaju niti jedan trofej. 

Tottenham je konstanta u vrhu engleskog fudbala. Redovno igraju Ligu prvaka i među vodećim su timovima najjačeg nacionalnog prvenstva na svijetu, međutim trofeji izostaju.

Zvuči nevjerovatno da su popularni Pijetlovi posljednji put neki pehra drigli u zrak još 2008. godine kada su u finalu Liga kupa pobijedili Chelsea.

Od tada za klub iz sjevernog Londona je igrao nekoliko finala, kao ono ono Lige prvaka iz 2019. godine, međutim zlatno odličje bi svaki put izostalo.

Godinama su napad Tottenhama predvodili Kane i Son, to rade i ove sezone, ali je upitno da li će tako biti i u narednoj takmičarskoj godini.

Ako je slutiti prema najavama iz Engleske Son i Kane bi u tandemu mogli otići na sjever Engleske gdje se polako, ali sigurno stvara novi super moćni tim.

Newcastle United je poslije dolaska Saudijaca postao najbogatiji klub na svijetu i na neki način pravi "rudnik zlata" za sve fudbalere koji žele doći do ogromne zarade.

Za popularne Svrake novac nije problem, imaju ga dovoljno da kupe koga žele, a izgleda je izbor pao na Engleza i Koreanca. To je dao naslutiti i Nolberto Solano, bivši član Newcastlea.

"Imam dvije želje. Gledao sam malo i volio bih vidjeti Harryja Kanea i Son Heung-mina u crno-bijeloj boji", rekao je Solano te nastavio:

"Neko mi je rekao da Newcastle United ima neograničen izvor novca. Ako kupe Kanea završit će u Ligi prvaka. Sa 29 još uvijek je relativno mlad i fenomenalan igrač."

Kane ulazi u posljednju godinu ugovora sa Tottenhamom, dok Sonov traje do 2025. godine, zbog čega se i transferi čine izvodivim.

Obojica fudbalera su u prošlosti bili najbolji strijeleci Premiershipa i nema sumnje da bi dolaskom u Newcastle United taj tim učinili znatno kvalitetnijim i jednim od boljih u Evropi.

 


Sportsport.ba

Učitaj još novosti