26. 01. 2023 - 14:03
BIO NBA ZVIJEZDA, ČUVAO LEBRONA - A SAD SE VRATIO NA TEREN:...
907
Shares
BIO NBA ZVIJEZDA, ČUVAO LEBRONA - A SAD SE VRATIO NA TEREN: Otišao u penziju, pa poslije tri godine zaigrao u ŠVAJCARSKOJ!

BIO NBA ZVIJEZDA, ČUVAO LEBRONA - A SAD SE VRATIO NA TEREN: Otišao u penziju, pa poslije tri godine zaigrao u ŠVAJCARSKOJ!

26. 01. 2023 - 14:03
0
Shares

Ima 38 godina, tri godine je bio u penziji i onda je odlučio da je dosta. Tabo Sefološa se vratio na teren!

Nakon tri godine otkako je okačio patike o klin Tabo Sefološa se vraća na teren! Nekada elitni defanzivac u NBA, čovek koji je čuvao Lebrona Džejmsa u plejof serijama između Atlante i Klivlenda, sada će zaigrati za Vevi Rivijera Basket u Švajcarskoj! 

Ovaj Švajcarac južnoafričkog porijekla posljednji put je igrao košarku 2020. godine kada je nastupao za Hjuston u NBA ligi, a sada se vraća da po drugi put zaigra košarku u rodnom gradu Veviju. 

On je počeo karijeru u toj ekipi 2001. godine, potom je igrao za Elan Šalon i Anđeliko Bjelu, a Čikago Bulsi su ga odveli u NBA i to kao 13. pika na draftu 2006. godine, Nakon tri godine u Bulsima gde je uglavnom bio rezerva prešao je u Oklahomu, gdje je bio glavni igrač defanzive ekipe Tandera koja je tada skupljala mlade talente poput Rasela Vestbruka, Džejmsa Hardena i Kevina Durenta. 

Nakon pet godina zaigrao je u Atlanti gde je bio tri sezone, a poslednje NBA epizode imao je u Juti i Hjustonu. Bio je dio druge defanzivne petorke NBA lige 2010. godine sa Timom Dankanom, Dvejnom Vejdom, Džošom Smitom i Andersonom Varežaom. Sada sa ekipom iz rodnog mjesta želi trofej, a ostaje da se vidi da li će ovaj njegov povratak biti kratkoročan ili ćemo ga na duže opet gledati na terenu.

Učitaj još novosti