26. 01. 2023 - 11:51
EVO KO JE ČOVJEK SA KOJIM SE SLIKAO SRĐAN ĐOKOVIĆ: Na...
907
Shares
EVO KO JE ČOVJEK SA KOJIM SE SLIKAO SRĐAN ĐOKOVIĆ: Na potjernici u Americi, na crnoj listi EU - sve zbog Ukrajine i Putina

EVO KO JE ČOVJEK SA KOJIM SE SLIKAO SRĐAN ĐOKOVIĆ: Na potjernici u Americi, na crnoj listi EU - sve zbog Ukrajine i Putina

26. 01. 2023 - 11:51
0
Shares

Srđan Đoković se ispred "Rod Lejver Arene" slikao sa Aleksandrom Zaldostanovom, poznatim ruskim aktivistom.

Pravi skandal je izbio u Australiji pošto je otac Novaka Đokovića Srđan snimljen kako se ispred "Rod Lejver arene" slika sa grupom navijača koja je sa sobom nosia ruske zastave na kojima je bio lik Vladimira Putina. Jedan od njih je uzviknuo: "Brat Aleksandar Zaldostanov, iz Melburna u Austraiji pozdravlja našu braću u Moskvi. Živela Rusija!", a on je jako poznata figura!

Kako tvrde engleski mediji u pitanju je Aleksander Sergejevič Zaldastanov, poznatiji kao Hirurg. Ovaj bivši ljekar je već godinama prvi čovjek ruske grupe bajkera "Noćni vukovi", koja je izuzetno bliska predsjedniku Rusije Vladimiru Putinu koji je Zaldastanova i odlikovao "Medaljom za povratak Krima". 

Zaldastanov je rođen u Kirovgradu u centralnoj Ukrajini, u mješovitom braku oca Ukrajinca i majke Ruskinje,a isticao je da iako su njegovi bili "ubijeđeni komunisti" kod kuće su pričali ruski i bili su vjernici ruske pravoslavne crkven. Od same mladosti se interesovao za politiku, a nakon završenih studija medicine postao je specijalista za plastičnu hirurginu lica. Ali kada je osnovao "Noćne vukove", napustio je posao. 

17222eaa-eb77-4a1a-9aa5-294307946e70

Za motore se zainteresovao osamdesetih dok je radio u Berlinu,a 1989, osnovao je moto klub čiji je i sada prvi čovjek. Odmah je uspostavio veze sa poitičarima, ali je od samog početka isticao da njegov moto klub nije nastao po uzoru na američke poput "Anđela pakla" i da se bavi humanitarnim radom i promocijom tradicionalni vrijednosti.

Osim Vladimira Putina ističe da se divi i Josifu Visarionoviču Džugašviliju Staljinu, a često je viđen i na sportskim događajima pa je tako bio jedan od ljudi koji su nosili olimpijski plamen pred ZOI u Sočiju 2014. godine.

U januaru 2015. godine se uključio u dešavanja u Ukrajini kada je sa novinarom Nikolajom Starikovom i nekoliko političara osnovao "Anti Majdan" pokret, koji se protivio obojenoj revoluciji u Ukrajini. Na potjernici je u Sjedinjenim Američkim Državama i Kanadi pod optužbom za zločine u Ukrajini, tj. za učestvovanje u "nelegalnoj aneksiji Krima", kako se navodi u optužnici, a u julu 2022. godine je zajedno sa svojom organizacijom dospio i na crnu listu Evropske Unije.

(MONDO.RS)

 

Učitaj još novosti