25. 01. 2023 - 10:14
Modrić dobio ponudu o kojoj sanja svaki fudbaler
907
Shares
Modrić dobio ponudu o kojoj sanja svaki fudbaler

Modrić dobio ponudu o kojoj sanja svaki fudbaler

25. 01. 2023 - 10:14
0
Shares

Hrvatski reprezentativac Luka Modrić ne blista previše u dresu Real Madrida nakon povratka sa Svjetskog prvenstva zbog čega se sve više špekuliše o njegovom odlasku iz kraljevskog kluba. Modrić već sada na stolu ima nevjerovatno bogatu ponudu koja se teško odbija.

Modrić igra na zaista nevjerovatnom nivou u Real Madridu već godinama i iako ima već 37 godina špekulisalo se da mu je Real Madrid spremio novi jednogodišnji ugovor, ali čini se da od toga neće biti ništa.

Hrvatski veznjak bio je sjajan i na Svjetskom prvenstvu u Kataru, ali sve to je itekako ostavilo traga na njemu. Nakon što je nastavljen drugi dio sezone Modrić jednostavno nije u formi kao prije zbog čega je u prethodnim mečevima bio van početnog sastava.

I Carlo Ancelotti shvatio je da je Modriću potrebno malo odmora jer je raspored zaista žestok, a to je natjeralo i čelnike Real Madrida da se preispitaju kada je u pitanju novi ugovor za ovog 37-godišnjeg veznjaka.

Španski mediji predhodnih dana sve više pišu o tome da Real neće ponuditi Modriću novi ugovor koji on očekuje jer mu je želja da završi karijeru u dresu kraljevskog kluba.

Zbog toga su se pojavile špekulacije da bi Modrić čak do kraja januara mogao da napusti Real Madrid što je sve iznenadilo. Navodno, Modrić već sada na stolu ima ponudu koja se teško odbija i morat će se izjasniti u narednim danima.

Madridski AS objavio je da je Al Nassr krenuo svim silama po Modrića i da mu nude ugovor do ljeta 2025. godine prema kojem će inkasirati čak 100 miliona eura.

Al Nassr želi da iskoristi činjenicu da Modriću ističe ugovor na ljeto i spremni su da pregovaraju s Realom oko njegovog transfera već u januaru, te se nadaju da će postići dogovor oko visine obeštećenja.

Ukoliko prihvati transfer u Al Nassr ponovo će igrati s Cristianom Ronaldom, ali AS navodi da Modrić nema želju da napušta Real prije završetka sezone jer se još uvijek nada da bi mogao dobiti novi ugovor na Santiago Bernabeu.

Al Nassr je također spreman da čeka Modrića do ljeta, ali žele da on sada potpiše predugovor koji će ga obavezati za klub iz Saudijske Arabije i garantovati da će potpisati za njih ukoliko ne ostane u Real Madridu.

Klub iz Saudijske Arabije Modriću po sezoni nudi čak 40 miliona eura što je daleko više nego što zarađuje u Real Madridu. Međutim, čini se da njemu novac nije na prvom mjestu i da to nije način kako da ga "namame" u Al Nassr. Ipak, i ranije smo vidjeli da je u fudbalu sve moguće.

 

Sportsport.ba

Učitaj još novosti