25. 01. 2023 - 08:12
Salihamidžić "poludio" zbog odlaska nogometaša Bayerna na...
907
Shares
Salihamidžić

Salihamidžić "poludio" zbog odlaska nogometaša Bayerna na zanimljivu lokaciju

25. 01. 2023 - 08:12
0
Shares

Sportski direktor Bayerna Hasan Salihamidžić žestoko je kritikovao napadača Sergea Gnabryja zbog njegove, kako je naveo, amaterske posjete Paris Fashion Weeku za vrijeme prvenstva.

Gnabry je otputovao u Pariz nakon remija Bayerna (1:1) u gostima s Leipzigom u petak, podijelivši slike putovanja na društvenim mrežama, a Salihamidžić je reagovao nakon što je Bayern u utorak ponovo remizirao (1-1) na svom terenu protiv Kelna.

Gnabry je isključen na poluvremenu, a trener Julian Nagelsmann rekao je nakon meča da želi u tim unijeti "dašak svježeg zraka".

screenshot-9
Salihamidžić je kasnije sugerirao da njemački napadač nije bio u potpunosti fokusiran.

"To je amaterski. To je upravo ono što Bayern Minhen nije, brčkanje negdje kada imate slobodan dan", prokomentarisao je i nagovijestio da bi se bivši napadač Arsenala mogao suočiti s posljedicama.

“Slobodan dan je za odmor kako biste u sljedećoj utakmici mogli nagaziti na gas. O tome ćemo sigurno razgovarati u srijedu. Naravno da o tome treba razgovarati", dodao je popularni Braco.

27-godišnji Gnabry je već bio kritikovan u njemačkim medijima.

Govoreći u ponedjeljak, Nagelsmann je rekao da napadač nije prekršio nijedno pravilo, ali da je morao "dati pravi odgovor (na kritike) na terenu".

screenshot-8

Salihamidžić je sinoć rekao da 11. uzastopna titula Bayerna dovedena u pitanje i da je krajnje vrijeme da se to i shvati u ekipi.

Bayern je nakon 17 odigranih kola prvi sa 36 bodova i ima četiri boda više od Leipziga i šest od Frankfurta, Union Berlina i Freiburga.

Učitaj još novosti