25. 01. 2023 - 07:53
Mike Tyson pod teškim optužbama: Morat će se braniti, od njega...
907
Shares
Mike Tyson pod teškim optužbama: Morat će se braniti, od njega se zahtijeva odšteta od 5 miliona dolara

Mike Tyson pod teškim optužbama: Morat će se braniti, od njega se zahtijeva odšteta od 5 miliona dolara

25. 01. 2023 - 07:53
0
Shares

Legendarni bokser Mike Tyson (56) se ponovo našao u problemima nakon što ga je jedna žena optužila da ju je sil.ovao početkom 1990-ih u tužbi podnijetoj u New Yorku ovog mjeseca, javlja ABC.

Žena zahtijeva odštetu od 5 miliona dolara zbog toga što ju je Tyson navodno napao u limuzini nakon što ga je srela u noćnom klubu u New Yorku te zbog, kako kaže, pretrpljenih fizičkih, psihičkih i emocionalnih povreda u godinama od tada.

Izjava te žene navodi da se sil.ovanje dogodilo početkom 1990-ih, otprilike u isto vrijeme kada je Desiree Washington rekla da ju je Tyson sil,ovao u Indianapolisu.

Tyson je zbog toga 10. februara 1992. godine osuđen za silovanje i odslužio je tri godine zatvora.

Žena je u svom iskazu u aktuelnom slučaju navela da je ušla u Tysonovu limuzinu i da ju je bokser odmah počeo dodirivati i ljubiti.

"Nekoliko puta sam mu rekla ne i zamolila ga da prestane, ali me je on nastavio napadati. Potom mi je skinuo pantalone i sil.ovao me", rekla je žena koja želi zadržati anonimnost.

Advokat koji zastupa ženu je rekao da njegova kancelarija nije vjerovala ženi na riječ, već je istražila njene navode i utvrdila da su dokazi veoma vjerodostojni.

Ovaj slučaj je samo nova potvrda turbulentnog života Tysona van ringa u kojem je bio neprikosnoveni svjetski prvak u teškoj kategoriji od 1987. do 1990. godine.

Učitaj još novosti