24. 01. 2023 - 16:12
KAKAV ŠOK! Dojučerašnja Romina najveća uzdanica pravi transfer...
907
Shares
KAKAV ŠOK! Dojučerašnja Romina najveća uzdanica pravi transfer koji će žestoko uzdrmati Italiju

MOGAO BI POJAČATI AC MILAN

KAKAV ŠOK! Dojučerašnja Romina najveća uzdanica pravi transfer koji će žestoko uzdrmati Italiju

24. 01. 2023 - 16:12
0
Shares

Nicolo Zaniolo je i službeno stavljen na transfer listu i očekuje se da do kraja januarskog transfer roka napusti Rim i redove ‘Vučice’.

Roma je izgubila strpljenje sa problematičnim veznjakom koji je za kratak vremenski period od uzdanice postao član kojem svi žele vidjeti leđa.

Da stvar po ovog velikana bude gora, Zaniolo pored Tottenhama želi i ostanak u Seriji A, a najveće, odnosno najprogresivnije interesovanje pokazuje aktuelni prvak Italije.

Milan želi Zaniola do kraja sedmice, a trenutno se razmatra o konačnoj cijeni transfera.

Prenosi se da će obje strane zadovoljiti cifra od oko 40 miliona eura bez uključenih bonusa koji bi mogli narasti do najviše pet miliona eura.

U igri je i opcija posudbe prema kojoj bi Roma u slučaju da Milan izbori učešće u Ligi prvaka naredne sezone inkasirala 25 miliona eura koliko bi bilo ponuđeno u tom slučaju.

No, sve navodi na to da će u pitanju biti transfer jer Roma želi što prije riješiti pitanje Zaniolovog nasljednika na Olimpicu.

23-godišnji Italijan zbog čestih povreda, onih najtežih, nije uspio pokazati puni potencijal. Ipak, Milan vidi priliku za velikim potpisom koji može biti krucijalan za napad na pozicije koje vode u Evropu naredne sezone.

Učitaj još novosti