23. 01. 2023 - 23:50
OD POLUFINALA LIGE PRVAKA DO GRČEVITE BORBE ZA OPSTANAK: On ...
907
Shares
OD POLUFINALA LIGE PRVAKA DO GRČEVITE BORBE ZA OPSTANAK: On  je “najluđa priča” dosadašnjeg dijela prijelaznog roka

ARNAUT DANJUMA

OD POLUFINALA LIGE PRVAKA DO GRČEVITE BORBE ZA OPSTANAK: On je “najluđa priča” dosadašnjeg dijela prijelaznog roka

23. 01. 2023 - 23:50
0
Shares

Koliko je današnji nogomet nepredvidiv sjajan je primjer Arnaut Danjuma, 25-godišnji nizozemski napadač rodom iz Nigerije.

Danjuma je prije nešto više od pola godine igrao u polufinalu Lige prvaka s Villarrealom, a u sljedećih šest mjeseci čeka ga grčevita borba za ostanak u Premier ligi.

Prema pisanju engleskih medija, Danjuma je donio konačnu odluku o sljedećem koraku u karijeri. U mnoštvu ponuda odabrao je onu Evertona te će do kraja sezone nositi dres kluba s Goodisona kao posuđen igrač Villarreala.

Status nizozemskog napadača ove sezone značajno se promijenio. Prošle sezone bio je najbolji strijelac Villarreala u La Ligi (deset golova) i Ligi prvaka (šest golova), čak se i Liverpool navodno tada zanimao za njega, ali je u aktualnoj izgubio mjesto startera.

Unatoč slabijoj formi, Danjuma je i dalje tražena roba na tržištu. Ponuda je bilo na pretek, kontaktirali su ga West Ham, Ajax, brojni talijanski, španjolski i francuski klubovi, ali je 25-godišnji Danjuma odlučio pomoći Evertonu u borbi za ostanak.

Danjuma je ove sezone zabio šest golova u 17 nastupa u svim natjecanjima.

Učitaj još novosti