22. 01. 2023 - 23:44
I OPET NIJE DAO GOL: Jedan Ronaldov potez je najbolji...
907
Shares
I OPET NIJE DAO GOL: Jedan Ronaldov potez je najbolji pokazatelj kakva mu je

SAUDIJSKA ARABIJA

I OPET NIJE DAO GOL: Jedan Ronaldov potez je najbolji pokazatelj kakva mu je "konkurencija"

22. 01. 2023 - 23:44
0
Shares

Cristiano Ronaldo neće baš po lijepom pamtiti svoj debi za Al-Nassr. Iako je njegov klub ostvario minimalan trijumf, Portugalac se i ne može pohvaliti sjajnom partijom.

Al-Nassr je ekipu Ettifaqa pobijedio rezultatom 1:0. Gol odluke udarcem glavom u 31. minuti postigao je Talisca nakon što je prethodno Ronaldo bio prekratak.

Sasvim očekivano Ronaldo je bio taj oko kojeg se vrtila glavna riječ u napadima Al-Nassra, a interesantno da je odmah dobio i kapitensku traku.

Bez obzira što ima 37 godina očekivanja od Ronalda su velika i očekuje se da u ne toliko konkurentoj ligi postavi brojne rekorde.

Jedan detalj iz drugog dijela je možda i najbolji pokazatelj kakva konkurencija u prvenstvu Saudijske Arabije čeka najpopularnijeg fudbalera današnjice.

Naime, Ronaldo je jednim lažnjakom koji nije bio ni blizu eksplozivan kao u njegovim najboljim danima doslovno poslao svog rivala na zemlju.

OVDJE pogledajte to.

U nastavku akcije je i šutirao međutim nije uspio postići gol pa je tako nakon prve utakmice ostao bez golgeterskog učinka što je poznavajući njegovu "glad" razočaravajuća vijest.

Imao je Ronaldo i pokušaje iz slobodnjaka sa 20-ak metara, ali je šutirao preko gola što je znak da nekada jedno od njegovih jačih oružja i više nije toliko precizno.

Pokušavao je i makazicama s namjerom da impresionira svoje nove navijače, međutim ni u tom pokušaju se nije proslavio. 

Jasno je da će Ronaldu trebati još neki period adaptacije na novu ligu i saigrače te nema sumnje da će proraditi te opravdati astronomsku platu od 200 miliona eura godišnje.

Učitaj još novosti