22. 01. 2023 - 13:45
"ODUVIJEK VOLI KATALONCE": Barcelona ga je dvaput pokušala...
907
Shares

ZIYECH NAPUŠTA LONDON

"ODUVIJEK VOLI KATALONCE": Barcelona ga je dvaput pokušala dovesti. Sad joj se sam nudi?

22. 01. 2023 - 13:45
0
Shares

Krilni igrač Chelseaja Hakim Ziyech želi ići u Barcelonu i biti zamjena za Memphisa Depaya koji je otišao u Manchester United, piše Sport. Španski medij navodi kako se 29-godišnji Marokanac nudi katalonskom klubu jer u Chelseaju nema minutažu, pa želi pronaći novu sredinu.

"Ziyech oduvijek voli Barcu", tvrdi španski medij, dodajući kako je ovo treći put da je blizu dolaska u Barcelonu. Katalonci su ga htjeli 2020. godine, kada je ipak iz Ajaxa otišao u Chelsea za 40 miliona eura, a bio je blizu i prošle sezone kada se špekuliralo o posudbi tijekom zimskog prijelaznog roka.

Ziyech je ove sezone upisao 14 nastupa za Chelsea, u kojima nije zabio gol, već ima samo jednu asistenciju. Ukupno je za Chelsea odradio 97 nastupa. Strijelac je bio 14 puta, a asistent 11. Transfermarkt ga procjenjuje na 20 miliona eura, a aktualni ugovor vrijedi mu do 2025. godine.

Sport podsjeća kako je Chelsea ove zime doveo Mihajla Mudrika, Benoîta Badiashilea, Andreya Santosa, Davida Fofanu, Joaa Felixa i Nonija Madueke, zbog čega je "prisiljen odbaciti" igrače koje trener Graham Potter ne planira koristiti.

Učitaj još novosti