22. 01. 2023 - 13:40
ZVANIČNO: Mersudin Ahmetović novo pojačanje Igmana
907
Shares
ZVANIČNO: Mersudin Ahmetović novo pojačanje Igmana

PREMIJER LIGA BIH

ZVANIČNO: Mersudin Ahmetović novo pojačanje Igmana

22. 01. 2023 - 13:40
0
Shares

Iskusni Mersudin Ahmetović od danas je novi član FK Igman Konjic.

Ahmetović je u petak trenirao sa Igmanom, no danas je i zvanično postigao dogovor te će sigurno biti veliko pojačanje za tim koji sa klupe predvodi Husref Musemić.

Musemić i Ahmetović se dobro poznaju, a sada će ponovo sarađivati. Očekuje ih veliki izazov, to jest borba za opstanak.

Zanimljivo da su na Koševu ranije najavili da će Ahmetović ostati i dobiti posao u klubu, a oproštaj je bio planiran u derbiju protiv FK Željezničar.

"Sa 63 pogotka trenutno je 12. najbolji strijelac u historiji kluba. Postao je jedan od najvažnijih igrača u novijoj historiji i jedan od najvećih ljubimaca svih navijača Sarajeva.

Najvažnije od svega, Mersudin Ahmetović je sve ove godine bio primjer svim igračima kako se treba ponašati jedan vrhunski sportista i na terenu i van njega.

Kako biti dostojanstven u pobjedi i porazu. Dobri duh svlačionice i neko u čijem je društvu zagarantovan smijeh i dobro raspoloženje.

Ahmetović će u narednom periodu trenirati sa ekipom, a nakon oproštajne utakmice u martu će preuzeti jednu od trenerskih pozicija u klubu“, naveli su iz FK Sarajevo 28.11. prošle godine.

Ahmetović sada ipak napušta Sarajevo nakon šest i pol godina, odigranih 189 utakmica te postignuta 63 gola kao i osvojena četiri torfeja. Po dva prvenstva i Kupa.

Iako je još ranije upisao kurs za trenersku licencu, još uvijek se nema namjeru oprostiti od fudbala. Da nije za starog gvožđa pokazao je i jesenji dio sezone kada je na 16 mečeva zabio dva gola za Bordo tim.

Igman u proljetni dio sezone ulazi sa posljednjeg mjesta. Skupljeno je 16 bodova, a sigurno zona je na četiri boda zaostatka. U prvom kolu nastavka bit će domaćini Željezničaru.

Učitaj još novosti