21. 01. 2023 - 17:34
NEVIĐENE SCENE U ENGLESKOJ Prekinut meč Premier lige, igrači...
907
Shares
NEVIĐENE SCENE U ENGLESKOJ Prekinut meč Premier lige, igrači su pogledali prema nebu i odmah se zaputili u svlačionice

NEVIĐENE SCENE U ENGLESKOJ Prekinut meč Premier lige, igrači su pogledali prema nebu i odmah se zaputili u svlačionice

21. 01. 2023 - 17:34
0
Shares

Igrači Southamptona i Aston Ville bili su prisiljeni da napuste teren "iz sigurnosnih razloga".

Meč Southamptona i Ville počeo je danas u 16 sati, ali je duel na St. Mary'su ubrzo prekinut. Primijećen je dron kako leti iznad terena, što je dovelo do poziva sigurnosnih službi preko stadionskog sustava za najavu da pozove igrače u svlačionice.

Zbog letenja drona iznad stadiona, donesena je odluka da se igrači izvedu s terena", navodi se.

Glavni sudija Michael Salisbury zaustavio je utakmicu i razgovarao s kapitena obje strane prije nego su svi zamoljeni da napuste teren iz sigurnosnih razloga.

Dron je tada odletio više iznad stadiona, ali nakon otprilike 10 minuta službene osobe utakmice, koje su čekale unutar tunela, vratile su se na teren kako bi uvidjele situaciju. Igrači su se potom vratili na teren i utakmica je nastavljena.

Sliku pogledajte OVDJE.

Utakmica koja je počela u 16 sati stoga će kasnije završiti, barem 10 ili 15 minuta kasnije u odnosu na ostale utakmice koje su u toku.

Prvi dio meča Southampton - Villa završen je bez pogodaka, iako je gost iz Birminghama bio mnogo bolji i opasniji sa devet udaraca od čega tri u okvir, dok su domaći imali samo jedan pokušaj.

Southampton je ovaj meč dočekao kao pretposljednji na tabeli sa samo 15 bodova, koliko ima i zadnji Everton, dok je Villa u mnogo boljoj poziciji jer je na 11. mjestu sa 25 bodova, a vrlo je moguće da će i danas osvojiti bodove na terenu na kojem protivnici uglavnom lako dolaze do istih.

U 16 sati počeli su još dueli Bournemouth - Nottingham Forest, Leicester - Brighton i West Ham - Everton.

Ranije danas odigran je derbi između Chelseaja i Liverpoola bez golova, dok kasnije igraju Crystal Palace i Newcastle od 18:30 sati. Ostali mečevi igraju se sutra i u ponedjeljak.

 

Sportsport.ba

Učitaj još novosti