21. 01. 2023 - 13:51
TOPNICI NE POSUSTAJU, KRENULI U ŽESTOKU OFANZIVU: U narednim...
907
Shares
TOPNICI NE POSUSTAJU, KRENULI U ŽESTOKU OFANZIVU: U narednim danima stiže najveće moguće zimsko pojačanje?!

ŽELE CAMAVINGU NA POSUDBU

TOPNICI NE POSUSTAJU, KRENULI U ŽESTOKU OFANZIVU: U narednim danima stiže najveće moguće zimsko pojačanje?!

21. 01. 2023 - 13:51
0
Shares

Arsenal je ove sezone hit u Engleskoj Premier ligi i trenutno su na prvom mjestu. Mikel Arteta ne krije da želi još ojačati ekipu, a sada dolaze nove glasine i potencijalnom pojačanju.

Kako prenose mediji u Engleskoj, konkretno novinar Simon Collings, želja Topnika je veznjak Real Madrida Eduardo Camavinga.

"Arsenal je zainteresovan za posudbu Eduarda Camavinge u ovom prijelaznom roku. Neizvjesno je da li će Real Madrid prihvatiti, ali igrač u posljednje vrijeme nije dobio mnogo minuta. Declan Rice je meta broj jedan za ljetni prelazni rok", napisao je novinar na Twitteru.

Nakon razlaza sa Casemirom, Camavinga se nadao da će dobiti više minuta u ekipi Carla Ancelottija, ali italijanski trener se više oslanja na Aureliana Tchouamenija da upotpuni vezni red Real Madrida uz Tonija Kroosa i Luku Modrića.

Dvadesetogodišnji reprezentativac Francuske je tekuće sezone skupio 26 nastupa (ali samo 1042 minute, odnosno ukupno 11 i po kompletnih utakmica) u dresu Real Madrida i uspio je upisati jednu asistenciju.

Ugovor s Kraljevima ima do ljeta 2027. godine, pa je posudba na pola sezone da skupi više minuta i realna opcija.

Na kraju ostaje da vidimo šta će odlučiti uprava Real Madrida i Carlo Ancelotti koji vode zadnju riječ kada je ovaj slučaj u pitanju. 

Arsenal je nakon 18 utakmica u Premier ligi prvi s 47 bodova, pet više od Manchester Cityja koji ima i utakmicu više.

Učitaj još novosti