20. 01. 2023 - 16:43
Njega na Emiratesu niko nije očekivao: Arsenal doveo pojačanje...
907
Shares
Njega na Emiratesu niko nije očekivao: Arsenal doveo pojačanje iz Italije

Njega na Emiratesu niko nije očekivao: Arsenal doveo pojačanje iz Italije

20. 01. 2023 - 16:43
0
Shares

Arsenal bi u narednim danima trebao ozvaničiti transfer Leandra Trossarda koji stiže iz Brightona, ali pored toga Topnici su spremili još jedno pojačanje koje će sigurno biti veliko iznenađenje.

U Arsenalu su svjesni da moraju dovesti nekoliko pojačanja kako bi ekipa Mikela Artete u drugom dijelu sezone mogla izdržati sve izazove što ih čekaju i ostati i dalje u borbi za titulu prvaka Engleske.

Jučer je potvrđeno da je londonski klub završio sve oko transfera Trossarda i sada se samo čeka zvanična potvrda da je ovaj Belgijanac novi igrač Arsenala.

Međutim, čini se da Trossard nije jedini koji će stići na Emirates u januarskom prelaznom roku jer je Arsenal završio još jedan potpis.

Fabrizio Romano objavio je da je Arsenal spremio veliko iznenađenje za januar jer bi u narednim danima za ovaj klub trebao potpisati i poljski defanzivac Jakub Kiwior koji će stići iz italijanske Spezije.

Kiwior je oduševio igrama na Svjetskom prvenstvu u Kataru u dresu reprezentacije Poljske i bilo je jasno da će ga Spezia teško zadržati u svojim redovima ovog januara.

Ovaj 22-godišnji Poljak povezivao se prvo s Juventusom, ali se u priču s konkretnom ponudom uključio i Arsenal i čini se da je već jasno da ćemo Kiwiora u nastavku sezone gledati u dresu londonskog kluba.

Kiwior će ovog vikenda doputovati u London na ljekarske preglede nakon čega bi trebao potpisati ugovor do ljeta 2027. godine.

Spezia će od prodaje Poljaka zaraditi pravo bogatstvo jer će Arsenal za Kiwiora platiti 20 miliona eura plus bonusi koji će biti u ugovoru između ova dva kluba.

Kiwior inače igra na poziciji centralnog defanzivca, a po potrebi može igrati i na lijevom beku i poziciji defanzivnog veznog.

U protekloj sezoni ovaj 22-godišnjak u dresu Spezije odigrao je 20 utakmica. U italijanski klub stigao je na ljeto 2021. godine iz Žiline za 2.2 miliona eura. Ponikao je u GKS Tychy, a igrao je još za Anderlecht i Podbrezovu.

 

Sportsport.ba

Učitaj još novosti