19. 01. 2023 - 21:27
VAR je "krao" na razne načine, ali krivo povučene linije su...
907
Shares
VAR je

VAR je "krao" na razne načine, ali krivo povučene linije su hit na društvenim mrežama

19. 01. 2023 - 21:27
0
Shares

Finalna utakmica u okviru Gulf kupa odigrana je danas, a suparnici su bile reprezentacije Iraka i Omana. Pobjedu je u dosta kontraverznoj utakmici ostvario Irak sa 3:2.

Krneimo redom. Ibrahim Bayesh je u 24. minuti postigao prvi gol na utakmici i donio reprezentaciji Iraka vodstvo od 1:0.

Činilo se da će Irak ostvariti pobjedu u regularnom dijelu utakmice, ali u desetoj minuti nadoknade drugog poluvremena Salaah je postigao gol sa bijele tačke i izborio Omanu produžetke.

Penal za Irak dosuđen je u 116. minuti utakmice, a siguran realizator bio je Amjad Attwan koji je tako Iraku donio novo vodstvo.

Malo ko je vjerovato da se Oman može još jednom vratiti u ovu utakmicu, posebno jer je na semaforu bilo još četiri minute plus sudijska nadoknada.

Omar Al Malki je u 119. minuti ponovo donio poravnanje za Oman, te su tada svi mislili da će pobjednika odlučiti jedanaesterci

Manaf Younis se pobrinuo da se to ne desi, te je u 122. minuti postigao gol i tako obezbijedio pobjedu i titulu za Irak.

Ipak najviše pažnje je privukla fotografija kada se treći gol provjeravao zbog moguće nedozvoljene pozicije strijelca trećeg gola.

screenshot-23

Nevjerovatno je da su na jednom dijelu i to onom ključnom linije toliko očigledno povučene u lijevu stranu, ali to nikome nije bilo čudno.

Na kraju je gol priznat uprkos svemu, te je Irak pobjednik Gulf kup-a.

 

 

Sportsport.ba

Učitaj još novosti