20. 01. 2023 - 11:18
BUUUUUUM, nakon Trossarda Arsenal dovodi pojačanje iz snova!...
907
Shares
BUUUUUUM, nakon Trossarda Arsenal dovodi pojačanje iz snova! Više nema izgovora za neuspjeh, ovo je igrač s kojim Topnici moraju osvojiti titulu

DUŠAN VLAHOVIĆ JE SAD GLAVNA META

BUUUUUUM, nakon Trossarda Arsenal dovodi pojačanje iz snova! Više nema izgovora za neuspjeh, ovo je igrač s kojim Topnici moraju osvojiti titulu

20. 01. 2023 - 11:18
0
Shares

Arsenal je želio ukrajinskog ‘wunderkinda’ Mykhaila Mudryka, ali izgubio je u utrci za njim od gradskog rivala Chelseaja. Ukrajinac je u nedjelju predstavljen u plavom dijelu Londona, a transfer je težak 100 miliona eura.

U Arsenalu su se zato opet okrenuli Dušanu Vlahoviću, srpskom golgeteru kojeg su željeli i prošle zime kad se selio iz Fiorentine u Juventus. Calciomercato tvrdi da Arsenal priprema ponudu od 80 miliona eura.

Juventus ima velikih problema, klub je u krizi zbog istrage vezane za “pranje novca”, a situaciju na travnjaku ne izgleda najbolje. Torinski gigant je teškim porazom 5:1 od Napolija prošlog vikenda gotovo pa sigurno ispao iz borbe za ‘Scudetto‘.

Potpuno je jasno da bi Vlahoviću u ovom trenutku Arsenal, klub koji drži lidersku poziciju engleske Premier lige, bio atraktivna opcija. Svjesni su toga i u Juventusu pa su spremni na pregovore.

Podsjetimo, Vlahović je želja Arsenala još od prošle zime i razdoblja dok je još bio član Fiorentine. Međutim, tada je srpski reprezentativac umjesto Arsenalove, odabrao ponudu Juventusa te je za 82 miliona eura Firencu zamijenio Torinom.

Sada se čini da bi na kraju ipak mogao završiti u sjevernom Londonu jer ga je Juventus navodno spreman prodati. Pitanje je samo hoće li prvo doći na posudbu ili će ga Arsenal odmah otkupiti. To je ustvari najmanji problem, ključno je da na Emirates stiže zvučno pojačanje i Arsenal više nema izgovora za neuspjeh, ovo je igrač s kojim ‘Topnici‘ ove sezone moraju osvojiti titulu.

Učitaj još novosti