15. 01. 2023 - 22:01
KRALJEVI DOTUČENI DO KOLJENA: Barcelona ima novo čudo od...
907
Shares
KRALJEVI DOTUČENI DO KOLJENA: Barcelona ima novo čudo od igrača,

KRALJEVI DOTUČENI DO KOLJENA: Barcelona ima novo čudo od igrača, "asfaltirao" je Real!

15. 01. 2023 - 22:01
0
Shares

Sa 18 godina je srušio prvaka Evrope. Nakon večerašnje britaljnte partije u pobjedi Barcelone nad Real Madridom sa 3:1 u finalu španskog Superkupa jasno je da fudbalski svijet dobio novo čudo od igrača.

Barcelona je stigla do prvog trofeja u sezoni. Najveći rival je potpuno zasluženo bačen na koljena. U Rijadu je Real Madrid poražena ubjedljivim rezultatom.

Od početka do kraja Barcelona je bila ta koja se pita za sve. S druge strane Kraljevi su bili umorni, anemični, neprepoznatljivio na kraju zaslužen poraz.

Utakmicu je obilježio 18-godišnji Gavi, novo Barcin dijamant koji će sigurno u narednim sezonama dominirati na najvećoj sceni. Postigao je gol i upisao dvije asistencije.

VIDEO POGLEDAJTE OVDJE

Barcelona je sve riješila u finišu prvog poluvremena kada su Katalonci otišli na dva gola razlike. U 33. minuti poslije brze kominacije pogodio je Gavi.

Drugi put Thibaut Courtois je loptu iz mreže vadio u 45. minuti. Gavi i Lewandowski su iskoristili loše postavljenu odbranu Los Blancosa, a zabio je Poljak.

VIDEO POGLEDAJTE OVDJE

Nastavak donosi kontrolisani i strpljivi Barcelonin fudbal. Novi propust su dočekali u 69. minuti. I ovaj gol nije mogao bez Gavija.

Lijepo se otvorio na lijevoj strani, i poslao oštar centaršut, a na drugoj stativi je loptu u gol poslao Pedri za visokih 3:0.

VIDEO POGLEDAJTE OVDJE

Tražio je Real počasni gol u posljednjem kvartalu utakmice, ali je njihove napade Barcelona zaustavljala bez većih problema sve do sudijske nadoknade.

Igrala se treća minuta nadoknade kada je Karim Benzema uspio matirati Marc-Andre Ter Stegena za konačnih 3:1.

Barceloni je ovo 14. Superkup Španije, ali i prije svega pobjeda na psihološkom planu nad Realom u borbi za titulu prvaka.

Učitaj još novosti