13. 01. 2023 - 15:32
GOTOVO JE, JUVE GA PRODAJE! Vlahović za ogromnu svotu odlazi,...
907
Shares
GOTOVO JE, JUVE GA PRODAJE! Vlahović za ogromnu svotu odlazi, njegov naredni klub je manje-više poznat

NAVODNO NAJBLIŽE ARSENALU

GOTOVO JE, JUVE GA PRODAJE! Vlahović za ogromnu svotu odlazi, njegov naredni klub je manje-više poznat

13. 01. 2023 - 15:32
0
Shares

Dušan Vlahović bi mogao napustiti Juventus, a klub je spreman da ga proda za vrtoglavih 110 miliona eura.

Juventus je navodno odlučan da unovči reprezentativca Srbije najkasnije do ljeta, a Stara dama za ovog napadača traži 110 miliona eura.

Prema pisanju italijanske Republike, Arsenal i Bayern su već upoznati s tim i prate situaciju oko nogometaša. No, pitanje je da li su spremni da ga plate taj iznos.

Vlahović je jedna od najvećihj zvijezda Juventusa od prelaska iz Fiorentine, ali se reprezentativac Srbije teško snalazi na terenu u defanzivnom sistemu kod trenera Massimiliana Allegrija.

Osim toga, u Torinu su zabrinuti zbog Vlahovićeve povrede aduktora koju vuče već neko vrijeme, a također razmišljaju na način da imaju kapitalca koji može da im donese dobru zaradu.

Arsenal se smatra klubom koji ga najviše želi. Topnici su se ove zime vratili u utrku za Vlahovića, no čekat će barem do ljeta kako bi krenuli po njega.

Klub bi već tada trebao da bude učesnik grupne faze Lige prvaka, pa bi lakše do 22-godišnjaka koji bi u napadu pojačao konkurenciju pored Gabriela Jesusa i mladog Edija Nketiaha.

Ove zime Arsenal se usmjerio na dovođenje ukrajinskog talenta Mihakla Mudryka, čiji trnsfer bi trebao da iznosi oko 80 miliona eura.

Vlahović ne igra večeras protiv Napolija zbog spomenute povrede, a propustiće još nekoliko mečeva protiv Monze, Atalante, Salernitane... Vjeruje se da će se na terene vratiti tek u februaru. Za očekivati je da bude spreman za duel sa bivšim klubom Fiorentinom 12. januara.

Bivši napadač Partizana je u tekućoj sezoni Serije A odigrao 10 utakmica i postigao je šest golova uz jednu asistenciju. U Ligi prvaka je odigrao pet mečeva i dao je gol uz asistenciju.

Učitaj još novosti