13. 01. 2023 - 15:29
MUSA BRILJIRA U DRESU KRALJEVA I POSTAVIO NOVI REKORD:...
907
Shares
MUSA BRILJIRA U DRESU KRALJEVA I POSTAVIO NOVI REKORD: Nadmašio legende poput Saše Đorđevića i Rudyja Fernandeza

EUROLIGA

MUSA BRILJIRA U DRESU KRALJEVA I POSTAVIO NOVI REKORD: Nadmašio legende poput Saše Đorđevića i Rudyja Fernandeza

13. 01. 2023 - 15:29
0
Shares

Na krilima Džanana Muse Real Madrid je sinoć upisao novu pobjedu u Euroligi, pošto je u Berlinu savladao ekipu Albe sa 84:77.

Bosanskohercegovački reprezentativac nastavlja da pruža vrhunske partije otkako je ljetos došao u Real Madid.

Musa je protiv Albe u 19. kolu Eurolige ubacio 15 poena i bio je najefikasniji pojedinac na terenu. Samo dva dana prije blistao je i u Beogradu protiv Crvene zvezde i nametnuo se kao lider jedne od najjačih evropskih košarkaških ekipa.

I u ACB ligi i u Euroligi Musa briljira, a naročito je koristan u ofanzivnom dijelu gdje svojim poenima često pravi razliku na parketu. Uspijeva da bilježi i razne rekorde, a jedan zanimljiv upravo je postavio u Berlinu.

Naime, Musa je postao najbrži igrač u historiji Reala koji je došao do 300 ubačenih poena u Euroligi.

Reprezentativcu Bosne i Hercegovine bilo je potrebno samo 19 utakmica da dođe do brojke od 300+ poena. Njegovom trenutnom saigraču Guerschonu Yabuseleu bilo je potrebno 20 utakmica.

Louis Bullock je treći na listi jer je uspio za 21 euroligašku utakmicu doći do 300 i više poena, a Saši Đorđeviću su za to bile potrebne 22 utakmice, dok je legendarni Rudy Fernandez taj podvig ostvario nakon 23 utakmice u evropskom takmičenju.

Sve ovo govori o Musinoj sezoni iz snova. U Breoganu je rušio rekorde, izabran je za najboljeg igrača ACB lige, a onda je uslijedio transfer u slavni Real, gdje je naš košarkaš samo nastavio sa vrhunskim partijama.

U Španiju ne došao iz turskog Anadolu Efesa. Prije toga Musa je bio u NBA ligi, ali tamo se nije proslavio. Prethodno je u Evropi igrao za Cedevitu, a ostaće upamćeno da je sa kadetskom reprezentacijom BiH pokorio Evropu 2015. godine.

Narednu utakmicu Musa s Realom igra u nedjelju u Granadi od 12:30 sati. Radi se o duelu 16. kola ACB lige. Madriđani su lideri sa 12:3 omjerom, a iste omjere imaju još Barcelona i Baskonia. Granada je tek 14. na tabeli sa omjerom 5-10, pa će Musa i društvo svakako biti veliki favoriti u ovom okršaju.

Učitaj još novosti