13. 01. 2023 - 12:15
TROFEJNI STRUČNJAK PONOVO NA KLUPI: Pablo Laso uskoro preuzima...
907
Shares
TROFEJNI STRUČNJAK PONOVO NA KLUPI: Pablo Laso uskoro preuzima izuzetno perspektivnu evropsku selekciju?

MOGAO BI PREUZETI IZRAEL

TROFEJNI STRUČNJAK PONOVO NA KLUPI: Pablo Laso uskoro preuzima izuzetno perspektivnu evropsku selekciju?

13. 01. 2023 - 12:15
0
Shares

Košarkaška reprezentacija Izraela traži novog selektora, a kako pišu ozbiljni tamošnji novinari u toku su pregovori saveza te zemlje i trofejnog stručnjaka iz Španije.

Laso od prethodnog ljeta nema posao jer se razišao sa Realom i to ne na najprijatniji način. On je poslije zdravstvenih problema rekao da i dalje želi da se bavi trenerskim poslom, ali još uvijek nema kluba koji mu je dao dovoljno dobru ponudu.

Nije isključeno da Laso zato preuzme reprezentaciju, a kako stoje stvari Izrael je prvi koji je napravio korak. Izrael je ispao sa Eurobasketa u grupnoj fazi iako se radi o zanimljivoj reprezentaciji koja će predvođena Denijem Avdijom imati dobar tim u narednim sezonama.

Otkaz je u novembru dobio Guy Goodes, pa se sada traži novi selektor koji bi završio kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo i koji bi vodio tim u kvalifikacijama za Eurobasket 2025. godine.

Laso je u karijeri najduže bio na klupi Reala gdje je sjedio od 2011. do srčanog udara kojeg je doživio na proljeće 2022. godine. Sa Realom je dva puta bio prvak Evrope, šest puta Španije, a isto toliko puta je osvojio i Kup kralja.

Učitaj još novosti