13. 01. 2023 - 14:47
Borac isplatio sva dugovanja igračima, Milorad Dodik i Vlada...
907
Shares
Borac isplatio sva dugovanja igračima, Milorad Dodik i Vlada RS-a ih opet spasili

PREMIJER LIGA BIH

Borac isplatio sva dugovanja igračima, Milorad Dodik i Vlada RS-a ih opet spasili

13. 01. 2023 - 14:47
0
Shares

Fudbalski klub Borac je izašao iz finansijske krize u kojoj se nalazio proteklih mjeseci, te su zahvaljujući Miloradu Dodiku i Vladi RS-a isplaćena sva dugovanja.

Klub je već napustilo osam nogometaša. Otišli su Nikola Andrić, Marko Gajić, Goran Zakarić, Amar Begić, Dino Ćorić, Milan Spremo i Ivan Grgić, dok je status Momčila Mrkaića još neizvjestan.

Borac je prije tri dana trebao početi pripreme za nastavak sezone, ali je njihov početak prolongiran za 14. januar s obzirom da igrači nisu željeli trenirati dok im klub duguje novce.

Banjalučkom klubu su bila potrebna dva miliona KM kako bi nastavio funkcionisati, a taj novac je stigao intervencijom Milorada Dodika.

Njegov sestrić i potpredsjednik Borca Bogoljub Zeljković je na današnjoj konferenciji za medije govorio je o aktuelnoj situaciji u klubu i problemima sa kojima se klub iz Platonove susreo na početku ove godine.

"Kako god to nekome zvučalo, moram se zahvaliti predsjedniku RS-a Miloradu Dodiku i Vladi RS-a na čelu sa premijerom Radovanom Viškovićem na razumijevanju i pomoći koju nam pružaju u kontinuitetu. Zahvaljujući njima uspjeli smo da prebrodimo trenutnu situaciju, gdje su nam nedostajala značajna sredstva kako bismo nastavili rad. Riješili smo problem koji je spominjan u javnosti, već i danas isplatili smo sve obveze za prethodnu godinu, a paralelno s tim riješili smo obveze za dobivanje domaće i evropske licence", poručio je Zeljković.

Zeljković je i komentarisao brojne negativne komentare koji su pratili odluku vlade RS-a da pomogne Borcu.

"Podrška koju klub ima od vlade RS-a predstavlja se na ovakav i onakav način. Borac je udruženje građana, većina klubova u regiji i na Balkanu funkcionira na način da država stoji iza njih, pomaže im kako bi obezbijedili svoju likvidnost i poslovanje", rekao je Zeljković.

Prozivka je zakazana za sutra u 11 sati. Borac je trećeplasirana ekipa Premijer lige Bosne i Hercegovine sa šest bodova zaostatka za liderom Zrinjskim, a u Kupu Bosne i Hercegovine Borac je stigao do osmine finala gdje će igrati protiv Rudara iz Prijedora.

Učitaj još novosti