12. 01. 2023 - 19:14
SJEĆATE LI SE RUKOMETNOG DIVA IZ KONGA? Postao je toliko...
907
Shares
SJEĆATE LI SE RUKOMETNOG DIVA IZ KONGA? Postao je toliko ogroman da ga i kamila jedva nosi

GAUTHIER MVUMBI

SJEĆATE LI SE RUKOMETNOG DIVA IZ KONGA? Postao je toliko ogroman da ga i kamila jedva nosi

12. 01. 2023 - 19:14
0
Shares

Kongo se ne takmiči na rukometnom Svjetskom prvenstvu koje počelo u četvrtka, ali ljubitelji ovog sporta sigurno nisu zaboravili Gauthiera Mvumbija koji je obilježio turnir prije dvije godine. 

Svjetsko prvenstvo je unikatna prilika za eksploziju na velikoj sceni, posebno se to odnosi na nacije koje i nemaju previše zvijezda u svojim timovima. To je bio i slučaj sa simpatičnim Kongoancima.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @gauthiermvumbi

Mvumbi je bio apsolutni hit turnira održanog u Egiptu. Na sebe je pažnju skrenuo ogromnom kilažom. Tada je bio težak čak 110 kilograma uz visinu od 192 cm.

U međuvremenu je ovaj rukometaš stekao veliku popularnost, a nadao se da će mu nastupi u Kataru donijeti iskorak u karijeri te određenu finansijsku zaradu.

Ipak, njegova slava je bila kratkog daha. Očekivalo se da ostvari još veći napredak u karijeri, međutim ove godine je stiglo prizemljene, piše sportsport.ba.

Od augusta je član ekipe Entente Territoire Charente Handball koja se takmiči u trećem rangu francuskog rukometa.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @gauthiermvumbi

Generalni dojam je da izgleda krupnije nego što je to bio slučaj prije dvije godine i jasno je da nema namjeru spustiti svoju kilažu.

Neke informacije govore da njegova trenutna kilaža iznosi oko 140 kilograma što znači da se značajno udebljao u odnosu na turnir u Egiptu.

Tokom ljeta bio je u posjeti Egiptu gdje su navodno i kamile imale problema da se podignu s njim na leđima što dovoljno govori o njegovoj kilaži.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @gauthiermvumbi

Upravo je zbog svog izgleda ovaj 28-godišnjak dobio nadimak rukometni Shaq, a na vrhuncu slave je uspio i napraviti fotografiju sa legendarnim košarkašem.

Interesantno da je još uvijek neoženjen te da živi sa roditeljima. Prije dvije godine je nosio epitet najpoznatijeg rukometaša na svijetu, ali je i postao simbol sportiste koji je uspio zaigrati na najvećoj sceni bez bozira što ima problema sa viškom kilograma.

Učitaj još novosti