11. 01. 2023 - 15:23
Sloboda dovela pojačanje iz Francuske
907
Shares
Sloboda dovela pojačanje iz Francuske

Sloboda dovela pojačanje iz Francuske

11. 01. 2023 - 15:23
0
Shares

Darko Georgievski novo je pojačanje rukometnog kluba Slobode.

U Slobodu dolazi iz ekipe Lanestera, koja se takmiči u trećoj ligi Francuske. Georgievski je privremeno bio i reprezentativac A selekcije Makedonije.

„Bio sam MVP, mada je to bilo davno kada smo bili prvi put šampioni sa ekipom Vardara u mlađim kategorijama. Nastupao sam na Svjetskom prvenstvu u Egiptu 2021. godine. Nekoliko puta sam, prije svega, u mlađim kategorijama bio najbolji strijelac omladinske lige”, rekao je ovaj rukometaš za zvaničnu stranicu kluba.

„Sa mojim menadžerom smo dosta tražili neka rješenja. Ljudi iz uprave ekipe Slobode su bili najdirektniji, najkonkretniji. Možda su me i najviše htjeli. Nisam puno razmišljao i eto odlučio sam da ovdje nastavim karijeru”, otkriva nam Darko svoje razloge dolaska u Slobodu.

Kada je riječ o ciljevima za ovu sezonu, Darko navodi da s ekipom želi ići korak po korak.

„Tu sam novi, još ne poznajem ekipu, osim trenera Pere s kojim sam sarađivao u Vardaru kad sam bio dosta mlađi. Nikog drugog ne poznajem tako da neću sad nešto puno da ciljam visoko ali hoću da idemo korako po korak. Kako ja individualno tako i ekipa, da bude sve bolja i bolja”.

Učitaj još novosti