12. 01. 2023 - 10:17
NEMA NAVIJAČA KOJI GA NE ZNA: Ali rijetki će ga danas...
907
Shares
NEMA NAVIJAČA KOJI GA NE ZNA: Ali rijetki će ga danas prepoznati, MOŽETE LI VI?

NEMA NAVIJAČA KOJI GA NE ZNA: Ali rijetki će ga danas prepoznati, MOŽETE LI VI?

12. 01. 2023 - 10:17
0
Shares

U periodu dok je popularni Calcio imao jednu veliku legendu u svakom klubu, jedan od heroja lige bio je omaleni Italijan koji je postizao golove kako je želio. Danas prolaze pored njega na ulici i ne uspijevaju da ga prepoznaju.

Roma je imala Francesca Tottija, Juventus je imao Alessandra del Piera, Palermo je imao Fabrizija Miccolija, lista je dugačka, a u Udinama je bog fudbala imao ime Antonio di Natale.

Šesti je strijelac u historiji Serije A sa 206 postignutih golova i dvije sezone zaredom (2009/2010 i 2010/2011) je bio najbolji strijelac prvenstva. Tada je bio prosto nezaustavljiv, a onda je njegova karijera mogla da se promijeni iz korijena.

Juventus je završio sezonu na sedmom mjestu, bila je to sezona za zaborav. Ubrzo su počeli da traže igrača koji će biti partner Del Pieru i izbor je pao na najboljeg u ligi.

Ipak, “Toto“ nije imao iste namjere.

“Uvijek sam bio takav. Uvijek sam svaki izbor donosio srcem, glavom i nikad nisam gledao novac.“

A onda je pojasnio kako je odbio “staru damu“.

“U Juventusu je bilo mnogo novca, važan je to klub i osvojio je sve. Moj me agent nazvao i rekao mi da postoji ta mogućnost, rekao sam: ‘Hvala, hvala i Juveu, ali moja porodica i ja ostajemo ovde u Udinama, osjećam se kao jedan od njih i volio bih da ovdje završim karijeru“, pojasnio je Di Natale riječi za kojima i dalje čeznu fudbalski romantici.

“Zatim sam pozvao predsjednika Pozza i problem je riješen u dva minuta.“

Postigao je 227 golova u dresu “zebri“, a danas rijetko ko da ga prepozna na ulici. Di Natale povremeno objavi fotografiju koja začudi sve koji su ga pratili. Počeo je da se bavi trenerskim poslom i dvije godine je bio strateg Cararesea koji se takmičio u nižim ligama, prenosi Nova.rs.

Jedino što je ostalo u promijenjenom imidžu netaknuto je čuveni pogled, iako je sada sakriven iza naočara.

 

Učitaj još novosti